Türk Eğitim Sen’in yeni yönetimi basın mensupları ile buluştu. Afyon Postası’ndan Kemal Baykara, Türk Eğitim Sen Başkanı Muhtar Demirci’ye MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın “Vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik” açıklaması sordu. Demirci özetle şunları söyledi:

BİLGİ BİZDEN GİTMEDİ, AÇIKLAMAYA KATILMIYORUZ

Bilgi bizden gitmedi. Bunu açık söyleyeyim. Asla bu açıklamaya katılmıyoruz. Çalışanlar  enflasyon karşısında ezilme sözü az kalır. Un ufak edildi. Kamu çalışanlarına yüzde 30.5 artış denildi. Aslında artış falan yok. Söde TUİK’in çıkardığı enflasyon rakamına karşı koruma var. Bunun altını çizelim.Bize verilen o rakamlara göre yüzde 2 buçukluk bir artıştır. 

TUİK’İN MATEMATİK BİLDİĞİNDEN ŞÜPHELİYİZ

Ama buda dediğim gibi bizim TUİK denilen bir kurumumuz var. Oradakilerin matematik bildiğinden şüphemiz var. Bir top fotokopi kağıdı 15 lirayken şimdi 70 liraya çıkmış. Ayçiçek yağını zaten biliyorsunuz. Temel gıdaların fiyatları 2 kat 3 kat artarken memlekette enflasyonun yüzde 36 olduğunu biz kabul edemeyiz. Burada bir hesap hatası var. 

CUMHURBAŞKANINA TALEPLERİMİZİ İLETMİŞTİK

Türkiye Kamu Sen olarak sayın Cumhurbaşkanını biz ziyaret ettik. Taleplerimizi dile getirdik. Birincisi asgari ücret düzeyinde maaşlarıma düzenleme yapılmasını istedik. İkincisi her çalışana 1000 TL seyyanen zam yapın yüzde 3’de refah payı verin dedik. Bizim talebimiz buydu. Dolayısı ile siyasi partilerimizin hangi parti olursa olsun “çalışanı enflasyona ezdirmedik” ifadelerini biz kabul etmiyoruz.