Afyonkarahisar’ın ilk ve tek dijital gazetesi olan Afyon Postası’nın sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayınların konuğu Afyonkarahisar Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Veysel Gök oldu. Gazeteci Nail Azbay’ın sorularını yanıtlayan Gök, özetle şunları söyledi: 

VİRÜSTEN ETKİLENEN ESNAFIMIZIN SAYISI…

Bizim pazarcı esnafımız devletimizden gelen talimatları uyguluyor. Bunun yanında hepside tüm tedbirleri alıyor. Maske kullanımı olsun, dezenfektan kullanımı gibi durumlara riayet etmeye çalışıyoruz. Sosyal mesafelerimizi korumaya çalıştık. Esnafımızda bu virüse yakalandı. Ama Allah’a çok şükür bu sayı fazla olmadı. Bu sayı tek rakamlarda kaldı. Çift rakamlara çok şükür çıkmadı. Hastalanan kardeşlerimiz oldu. Hamd olsun onlarda atlattı. Elhamdülillah can kaybı olmadı. 

MARKETLERLE PAZARLAR KIYASLAMAYALIM

Marketlerle pazarlarımız hiç bir zaman kıyas edilemez. Halkımız bunun bilincinde. Afyon’umuzda olan bütün esnafımız bir ve beraberiz. Bu noktada küçük esnafımızın öneminin çıkmasını istiyorum. Yetkililerden bununla alakalı çalışma yapmasını istiyorum. Küçük esnafımızın tercih edilmesini istiyorum. Zincir marketlerden ziyade küçük esnafımıza önem verilmesini üstteki yetkililerimizden talep ediyoruz. 

SÜRECİN SONUNA GELDİK 

Süreç olarak artık sonuna geldiğini düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde Allah izin verirse bu durumdan kurtulacağımızı ümit ediyoruz. Bütün çalışmalar bu noktada. Sanırım bu korona virüsü git gide bağışıklık kazanma yada etkilerinin azaldığı bir duruma geldi. Çok kısa sürede bundan tamamen kurtulacağımızı ümit ediyorum. 

DAYANAMAYACAK OLANLAR MESLEĞİ BIRAKTI

Bizim odamızda yönetimimizle alakalı toplantılarımız oluyor. Bu toplantılarda aldığımız kararlar oluyor. Bu kararlar arasında faaliyetine başlayan yada sonlandıran esnaflarıda burada görebiliyoruz. Bu süreçte işini sonlandıran esnafla karşılaştık. Zorluklarla yaşayanlar oldu. Mesleğini tamamen bitiren esnafımızla karşılaştık. Odamızdan bir insanın ayrılması demek vergi kaydından bütün kayıtlarından çıkması demektir. Odamıza girmesi demek vergi kaydının açılması demektir. Rakamsal olarak fazla değil. Lakin bu rakamsal olarak fazla olmaması esnafımızın çok iyi durumda olduğunu göstermez. Bütün dünyada olduğu gibi Afyon’da esnafımızda bu durumdan etkilendi. Çok zorluklar yaşadı. Dayanamayacak duruma gelenlerde mesleğini bırakmak zorunda kaldı. Böyle durumlarlada karşılaştık. 

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...