Garden Kale Otel'de 11. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi, yoğun bir katılım ile yapıldı. Programa Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, AK Parti Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, TCDD 7. Bölge Müdürü Adme Sivri, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, Belediye başkan adayları, STK temsilcileri, delegeler ve çok sayıda davetli katıldı. Divan heyetinin oluşması ile başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

ÜLKEMİZİN YERLİ VE MİLLİ SENDİKASIYIZ

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Muharrem Uslu, genel kurula katılanlara teşekkür ederek, böyle bir meclisi Afyonkarahisar'da yaşatmak istediğini söyledi. Uslu, 'Ben inanıyorum ki bu meclislerde ülkemize ve çalışanlarımıza karşı faydalı şeyler çıkacak. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Uzun süre bakıldığında devlet demir yollarımız insanlarımızın erişiminde mağdur olmuş. Fakat son 15 yıl içinde bu giderilmeye çalışılmıştır. En çok bütçe demiryollarına ayrıldı. Demiryollarına ayrılan bütçe ile projeler hayata geçince Afyon demiryolları bakımından merkez olacaktır. Hızlı trende de en önemli merkezlerden birisi olacaktır. Bunun farkındalığını ifade etmek istiyorum. Diğer illere oranla atölyelerimiz birinci ve ikinci geliyor. Ben sendika başkanı olarak gurur duyuyorum. İşin başında duranların önemli şeyler yaptığı düşünüyorum. Sayın vekillerim biz sendika olarak üretimden yana olduğumuzu ifade ediyorum. Tür-İş kesinlikle yerli ve milli sendikadır. Biz bu anlayışla her yerde çalışmaya çalışıyoruz' dedi.

 

DEMİRYOLLARI ALANINDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI

Genel kurula katılan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 10 yıllık görev süresinin dolmak üzere olduğunu Demiryol-İş Sendikasının genel kurullarına katıldığını vurguladı. 10 yıllık süre içerisinde STKlar ile önemli ilişkilerimiz olduğunu dile getiren Çoban, son dönemde demiryollarına yapılan yatırımlarına da değindi. Çoban, '2002 yılına kadır demiryollarında duraklamalar oldu. Fakat 2002 yılından sonra bir atılım gerçekleşti. Eski Cumhurbaşkanlarımızdan Turgut Özal'da demiryollarına önemli yatırımlar kazandırdı. 2002 yılından sonra ülkemize ciddi yatırımlar yapıldı. Demiryollarında sendikadan bu güne kadar görev yapanlara teşekkür ediyoruz' dedi. Başkan Çoban'a konuşmasının ardından sendikaya yaptığı desteklerden dolayı Şube Başkanı Uslu tarafından hızlı tren maketi takdim etti.