Kocatepe Gazetesi'nin Haberi şöyle:

Merkez'e bağlı bulunan Ataköy, Erenler, Akçin, Bayatçık, İsmailköy, Küçükçobanlı, Çakırköy, Sadıkbey, Demirçevre ve Kışlacık köyleri mahalleye dönüştürülmüştü. Danıştay’a yapılan itirazlardan sonra yürütmenin durdurulduğu, köy tüzel kişiliğinden mahalleye dönüştülen yerleşim birimlerinin “mahallelikleri” askıya alındı. Danıştay 8’nci Dairenin konuyla ilgili dosyasında itirazın Küçük Çobanlı Köyü’nden geldiği yer aldı.

“MERALAR VE SULAK ALANLAR KORUNMALI”

Danıştay’ın bilir kişi raporunda yürütmenin durdurulması kararıyla ilgili şu bilgiler yer adlı: “Köy çevresindeki meraların ve sulak alanların korunması gerektiğinin vurgulanması sebebiyle, davaya konu işlemin Afyon Belediyesinin izlediği olumlu planlama çerçevesini sekteye uğratacak nitelikte bulunmuştur.”

“ÜRETİMİ ENGELLER, HAYVANCILIĞA ZARAR VERİR”

Bilirkişi raporunda köyden mahalleye dönüşen noktalarda hayvancılığın ve üretimin zarar göreceği konuları da yine bilirkişi raporuna yansıdı. Rapordu şu ifadeler yer aldı: “Köyün tarım ve hayvancılıkta önemli bir iktisadi alt yapı sağlayarak merkezin ekonomisini de desteklediği, gıda sektörüne önemli katkı verdiği gözlemlenmiş olup, işlem ile bu üretimin zayıflayacağı, manda üretiminin yapıldığı köyde kentleşmenin yarar sağlayamayacağı tespit edilmiştir” denildi.

“HUKUKA UYGUN DEĞİL”

Raporda bu görüşlerin diğer köyler içinde geçeli olduğu belirletilerek, köylerin mahalleye dönüşmesinin “hukuka, kamu yararına ve hizmet gereklerine uygun olmadığı” gerekçesiyle yürütmenin durdurtulduğu açıklandı.