Afyon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, “Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize bağlı 23bin üzerinde aktif esnaf ve sanatkarımız var bu esnaflarımızın kayıtlı olduğu 11 merkez de 26 tanesi de ilçelerimizde olmak üzere toplam 37 odamız var. Odalarımız 1 Ocak - 31 Mart tarihleri arasında genel kurullarını tamamladılar. Allah nasip ederse de biz birlik olarak Mayıs ayında genel kurulumuzu yapacağız. Genel kurul tarihimizi birliğimizle birlikte belirledik. 7 Mayıs cumartesi günü saat 11’de yapacağız. Kendi külliyemiz kendi binamız içerisinde binamızın içerisinde bulunan spor salonumuzda yapacağız. Bizden sonra federasyon ve konfederasyonumuz var. Takvim o şekilde çalışıyor. Allah nasip ederse biz arkadaşlarla beraber tekrar birliğimize aday olma kararı aldık. 7 Mayıs’ta yapılacak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan seçiminde nasipse adayım. İnşallah hayırlı uğurlu olur diyoruz” dedi.

‘YENİ SEÇİLEN ARKADAŞLARIMIZI KUTLUYORUM’

Yeni seçilen esnaf odaları başkanlarına hayırlı olsun ziyaretleri yaptığını ifade eden Başkan Konak, “Biz seçilen bütün arkadaşlarıma hayırlı olsun ziyaretine gittik. Yapılan genel kurullarına elimizden geldiği kadar katıldık. Birkaç tane odamız dışında hemen hemen tamamının genel kurullarına katıldım. Bu genel kurullarda divan başkanlığı da yaptım. Yeni seçilen arkadaşlarımızda var içlerinde. Yeni seçilen arkadaşlarımızı kutluyorum, başarılar diliyorum. İnşallah esnaf ve sanatkâra hayırlı hizmetler yaparlar diyorum” ifadelerini kullandı.

‘BİZDE KAVGA DÖVÜŞ OLMAZ’

Seçim süresinin nezaket çerçevesinde ilerleyeceğini söyleyen Konak, “Bizim kökenimiz Ahi Evran’dan geliyor. Ahi Evran geleneğine göre sanatkarlarımız; ahi terbiyesine göre, kimseyle kavga etmeden, dövüş etmeden ekmeğinin peşinde olan insanlardır. Bizim teşkilatımız da onların temsilcisidir. Bizde kavga dövüş olmaz. Demokrasinin geleneği içerisinde seçimler yapılacaktır. Birlik seçimlerinin de olumlu bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Çünkü buranın adı birlik. Burada kavga dövüş olursa, bu bize yakışmaz biz buna inanıyoruz. Böyle de olmasını bekliyoruz” diyerek sözlerinin tamamladı.