Ataköy Mahallesi'ndeki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanlığı 41'inci Mühimmat Bölük Komutanlığı'ndaki 32 numaralı iglo tipi cephanelikte, 5 Eylül 2012'de meydana gelen patlamada, 25 asker şehit düşmüş, 8'i asker 11 kişi de yaralanmıştı.               Patlamanın altıncı yıldönümünde Afyonkarahisar Belediyesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi işbirliğinde anma programı düzenlendi.

KIŞLADA ŞEHİTLİK YAPILDI

Kışla içerisinde patlama şehitleri anısına yapılan şehitliği de gezen aileler, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Şehitliğin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Şehit Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan, olayın ardından 6 yıl geçmesine rağmen yaralarının halen kanadığını söyledi. Şehit Babası Taştan, patlamanın ilk yılından bu yana her yıl kendilerini Afyonkarahisar'a davet ederek, mevlid-i şerif programını düzenleyen  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ayrıca teşekkür etti.        

BU YIL ŞEHİTLİĞİMİZ YAPILDI

Mevlid- şerif programında konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehitlere bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. 'Acımızın altıncı yılı' diyerek şehit ailelerinin acısını paylaşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise 'Geride kalan 6 yılda hep burada olmaya gayret ettim. Şehit ailelerimizin ilk günkü acısında da o gece buradaydım. Gerçekten ailelerimizin acısı çok büyük. Fakat bu acıya rağmen bu ailelerimiz, 6 yıl boyunca hiç bir zaman saygısızca bir tavır ve söz içerisine girmediler. 6 yılda bizden ve devletten tek talepleri evlatları için buraya bir şehitliğin yapılmasıydı. Elhamdülillah bu yıl şehitliğimiz de yapıldı.” Yapılan konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerif okundu. Program, yemek ikramıyla sona erdi. >>Afyon Postası