Afyonkarahisar Belediyesi Nisan ayı meclis toplantılarında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, trafik konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Zeybek, Ordu Bulvarı dışında kalan 4 ana arter yolun tek şerit olacağını söyledi. Başkan Zeybek, şehiriçi trafiğinde 5 ana arter olduğunu belirterek, bunların haricinde yol açmanın mümkün olmadığını söyledi. Zeybek, bu yaz itibariyle sadece Ordu Bulvarının çift şerit olacağını diğer tüm ana yolların tek şeride düşeceğini açıkladı.
Başkan Zeybek’in açıklaması şöyle: “Bizim 5 tane ana arter var. Bunun haricinde ilave cadde açmak istersen açamazsın. Bu yaz itibariyle sadece Ordu Bulvarı çift yön olacak diğer tüm yollar tek yöne çevireceğiz”


HANGİ YOL İNİŞ HANGİ YOL ÇIKIŞ OLACAK? İŞTE YANITI
Başkan Zeybek, bu açıklamalar üzerine kendisine gelen sorulara bu çalışma hakkında daha fazla ayrını verdi ve şöyle dedi: “Afyon’un en büyük sorunu trafik konusu. Kaleyi kaybetmeyelim diyerek sıkı sıkı sarılıyoruz. 5 ana arter var. Mecidiye şehre giriş olacak. Bunu istişare edeceğiz. Gazlıgöl Caddesi’nin şehirden iniş olacak. Ordu Bulvarı hem çıkış hem iniş olacak. Ambaryolu sadece iniş olacak. Pancar Kooperatifi’nden itibaren orta refüjü kaldıracağım sadece iniş olacak. Kurtuluş Caddesi’de şehre giriş olacak. Böyle bir düşüncemiz var. İnşallah bunu bu sene uygulayacağız. Arkadaşlarımızla ve İl Trafik ile istişare edeceğiz. Bunu uygulayacağız.” dedi.>>Afyon Postası'nın Haberi.