//Afyon Postası'ndan Nail Azbay'ın Haberi. 

Toplantı 50 meclis üyesinden 49'unun katılımıyla başladı. İGM Başkanı Burhanettin Çoban gündeme dair konuştu. Çoban, 2 ay içerisinde ülke nüfusunun yarısının aşılanacağına inandığını söyledi. 

YAPILAN ZULÜM BU YÜZDEN KARŞISINDAYIZ

Başkan Burhanettin Çoban, “Bayramlar sevinç günleri. Kudüs’teki maalesef yıllardır devam eden zulüm nedeniyle buruk bir bayram kutladı. İnsanlığın temel değerleri aynı olmalı. Bunların başında insan hakları olmalı. Filistin’deki kardeşlerimizi müslüman olduğu için değil yapılanların zulüm olduğu için karşısında duruyoruz.” Dedi

MAZLUMA MİLLİYETİ SORULMAZ

MHP’li Meclis Üyesi Ahmet Zeki Ertürk, Doğu Türkistan’da Çin tarafından Filistin’de İsrail tarafından uygulanan zalimle alakalı konuşarak, zulüm uygulayan iki devleti lanetlediğini söyleyerek, “Mazluma milliyeti sorulmaz.” dedi. 

AYAZİNİ KÖYÜ’NDEKİ İKİ ARSA GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda 4 bin karelik alanda Kolaylı Şirketler Grubu tarafından kiralanan arsanın 10 yıl olan kira süresinin yatırım maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle 20 yıla çıkartılması görüşüldü. Aynı şekilde 3 bin 383 metrekarelik alanda Gelincik Haşhaş firmasının 10 yıllığına kiraladığı arsanın kira süresinin 20 yıla çıkartılması görüşüldü. 

BURHANETTİN ÇOBAN: YASAL ALT YAPI VAR

Komisyon raporları her iki arsanının 20 yıllığına kiralanmasını uygun gördü. Bu raporlar sonrasında bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, “Orada özel idare arsa veriyor. Yapılan yatırım 10 yılı karşılamıyor denilmiş. Turizm yatırımları için kiranın 20 yıl olabileceği söylenmiş. Yasal alt yapı var. Gerçekten buraya önemli bir yatırım yapılıyor.” Dedi

İYİ PARTİLİ ALPER YAĞCI: 30 YIL BİLE OLABİLİR AMA…

Konuyla ilgili İYİ Parti’den Alper Yağcı söz alarak: “Ömer termal meselesi var. 20 yıl değil 30 yıl bile olabilir. Herhangi bir olumsuz durumda, yatırımın yarım kalması durumunda oranın bir an önce bizim tarafımıza geçirilmesi noktasında bir hassasiyet gösterilmesini talep ediyoruz.”

Komisyon raporları 20 yıla çıkarılmasını uygun gördü. Meclis üyeleri bu raporları kabul etti.