Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Kâtip Üyesi Osman Erdem, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Gül ve Ahmet Şükrü Köse, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hayrettin Güzbey, Akif İşbilir ve Ahmet Anlıak, Afyonkarahisar’daki basın mensupları ile ATSO Hizmet Binası’nda bir araya geldi. ATSO Yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecileri tebrik etti.

GAZETECİLİKTE KAMU YARARI GÖZETİLİR

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Megabirlik Temsilcisi Mehmet Emin Güzbey, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Onursal Başkanı Hacı Hakkı Özsoy, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Abdioğulları ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Geçtiğimiz hafta 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla birçok program düzenlendi. Sizler de şehrimizin güzide basın mensupları olarak yoğun bir hafta geçirdiniz. Biz de ATSO ailesi olarak bu yoğun haftadan biraz daha uzaklaşmış olacağınızı düşünerek sizleri bugün ağırlamayı uygun gördük. Gazetecilik, toplumun aydınlatılması amacıyla kamu yararı gözetilerek yapılan bir meslektir. Hepiniz gece-gündüz demeden çalışıyor ve yoruluyorsunuz. Ancak yazdığınız, yayınladığınız, görüntülerini aktardığınız haberler ilgili merciler tarafından dikkate alındığında, bazı olumsuzlukların olumlu hâle döndüğünü gördüğünüzde, o yorgunluktan eser kalmıyordur. Siz, hem halkın haber alma özgürlüğünün gereğini yerine getiriyor; hem de kamu kurumlarının, özel kuruluşların ve meslek örgütlerinin sesini topluma duyuyorsunuz. Bu nedenle siz, aynı zamanda bizim çalışma arkadaşlarımızsınız. Bizim yaptıklarımızı sizler sayesinde topluma duyurabiliyoruz” dedi.

ATATÜRK, BASINA ÖNEM VERİYORDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün basınla ilgili bir sözünü de aktaran Merdivenci, “Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün basına ne kadar büyük önem verdiğini şu sözlerle anlamaktayız: ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve doğru yolu göstermede, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özetle bir milletin hedefi saadet olan müşterek istikamette yürümesini teminde basın, başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.’ Biz de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak, basına, basın kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımıza çok değer veriyoruz. Sizin hazırladığınız haberleri, yaptığınız yorumları çok önemsiyoruz. Sözlerime son verirken doğru ve ilkeli yayın anlayışından hiçbir zaman ayrılmayan sizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; hepinizi Meclis’im adına saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

GELENEKSEL HÂLE GETİRECEĞİZ

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de konuşmasına gazetecileri kutlayarak başladı. Serteser, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Biz ATSO olarak ilk defa basınla kalabalık olarak bu şekilde bir araya geldik. İnşallah bundan sonra biz de Valiliğimiz, Belediyemiz, Üniversitelerimiz gibi bunu geleneksel hale getireceğiz. Belki sadece 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde de yapmayacağız. Biraz daha sık bir şekilde bu toplantıları yapmayı düşünüyoruz. Çünkü ilimizin sorunlarını, çözüm önerilerini medya ile paylaşmak, kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın bundan sonraki faaliyetleri arasına girecek. Bunu biz, kendi sosyal medyamız, internet sitemiz, e-postalarımız, mesajlarımızla yapıyorduk. Ama belli aralıklarla basın mensuplarıyla bu şekilde bir araya gelerek sohbet toplantısı şeklinde yapmış olacağız. Zaten kısa zaman sonra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni bir organı olan Yüksek İstişare Kurulu da kurulacak. Bu TOBB tarafından yeni bir organ olarak belirlendi. Yönetim Kurulu’nun iki misli kadar sayıyı aşmayacak şekilde ilimizden bu Yüksek İstişare Kurulu’nu da belirleyeceğiz. Zaman zaman Yönetimimiz, Meclisimiz haricinde ilimizin sorunları, yapılması gerekenler, projeler, fikirler konusunda tartışacağız” dedi.

YENİ DERNEK’E BAŞARILAR

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ne başarılar dileyen Serteser, “Afyonkarahisar basın hayatına Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği diye yeni bir dernek girdi. Biliyorsunuz daha önce iki derneğimiz vardı. Bir tanesi Mehmet Emin Güzbey’in başında olduğu Gazeteciler Cemiyeti idi. Bir diğeri de Mehmet Abdioğulları’nın başında olduğu Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği idi. Bir yıl önce, geçtiğimiz 10 Ocak tarihinde bu işin temeli atılmıştı. Yaklaşık 5 ay önce tüm gereksinimleriyle derneğin yönetim kurulu tamamlanmış oldu. Bu Afyonkarahisar için bence önemlidir. Hepinizle bir arada iken bunları söylemekte fayda görüyorum. Hakikaten birçok il bu konuda imrenerek ‘Nasıl yaptınız?’ dediler. Ben de bu derneğin yönetim kurulu üyesiyim. İnanıyorum ki derneğimiz sadece yerel gazetelerle, televizyonlarla sınırlı kalmayacak. Radyo ve internet sitelerinde gazetecilik faaliyeti sürdüren bu işin sahipleri, çalışanlarıyla belli kriterler dâhilinde buluşacaktır. Basının hep bir arada, bir dernek çatısı altında olması bence çok önemli. Çünkü Ticaret ve Sanayi Odası’nda da temsil ediliyorsunuz. Dolayısıyla birlik olmak birçok şeyin güzelliğini getirir. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır sözü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun sıkça dile getirdiği bir sözdür. Dolayısıyla bu derneğe hepinizin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Dernek Başkanımız Sezer Küçükkurt, Dernek Onursal Başkanımız Hacı Hakkı Özsoy ve yönetim kurulu üyelerini de tebrik ediyorum. Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin mutlaka çalışmalar yapacaklarını, yaptıklarını biliyorum. İlimize Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

BASIN KURULUŞLARINA TEŞEKKÜR

ATSO’nun haberlerinin tüm basın-yayın organlarında yayınlandığını kaydeden Serteser, “Bundan dolayı müteşekkiriz. Bir kurum ne derece önemli faaliyetler yapsa da eğer onları kamuoyuna basın aracılığıyla duyurmayı başaramıyorsa çok eksik kalmış demektir. Dolayısıyla faaliyet yapmak önemlidir. Güzel faaliyetler yapmak çok önemlidir. Ama bunu basın aracılığıyla sadece üyelerinize değil basın aracılığıyla tüm kamuoyuna iletiyoruz. Yerel basının yanı sıra birçok ulusal düzeyde yayın yapan yayın kuruluşu ve basın organımız var. Haber ajanslarımızın temsilcileri de var. Dolayısıyla öncelikle yerelde ilimize sonra bölgemize ve Türkiye’ye ulaştırma noktasında önemli katkıları var. Bunlar konusunda da gayet memnunuz. Çok teşekkür ediyoruz. Bu sıcak ilişkimizden bize verdiğiniz değerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.