30 yıldır Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetlerinden olan bükme ve ağzı açık noktasında Afyonkarahisar halkına hizmet veren Afyon Börek işletmesi Melike Taşpınar ile birlikte artık tatlı alanında da faaliyet gösteriyor. 

SADE VE KAYMAKLI TULUMBA TATLISI ÜRETİYOR

Bu alanda da kendine özgü lezzetleri ortaya çıkarmaya gayret eden Melike Usta, günlük taze üretimle sade ve kaymaklı tulumba tatlısı üretiyor. 

HAKİKİ MANDA KAYMAĞI KULLANIYOR

Afyon Postası’na konuşan Melike Usta, manda kaymağı ile ürettiği tulumba tatlısının sırrını şu sözlerle anlattı: “Manda kaymaklı tulumba tatlısı bize özel bir tatlıdır. Özel manda kaymağı bize özel olarak üretiliyor. Glikozsuz bir şekilde ürettiğimiz tulumba tatlısıyla manda kaymağını buluşturuyoruz. Ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor. Şu anda müşterilerimiz bunu çok sevdi. Özel olarak sipariş veriyorlar. Bizde ona göre üretiyoruz”

TATLILARIMIZ HAFİFTİR, BOĞAZI ASLA YAKMAZ

Yüzde 100 şeker pancarından elde edilen şekeri kullanarak üretim yaptığını söyleyen Melike Usta: “Bizim tatlılarımızın asıl özelliği hafif olmasıdır. Boğazı asla yakmaz. Buda doğal pancar şekeri ile ürettiğimiz içindir. Biz burada günlük üretim yapıyoruz. Ürünlerimiz çok kalmıyor. Günlük bitiyor. Şayet kaldı diyelim bu kalan ürünü yurtlara veriyoruz. Ertesi güne kalan ürünü asla satmıyoruz” dedi 

BİZZAT KENDİM ÜRETİYORUM

Bizzat mutfağa girip tüm ürünlerin üretiminde kendisinin olduğunu söyleyen Melike Usta, 

“Müşterilerimiz son derece bilinçli. Gönül rahatlığı ile tüketiyorlar. Ben bu ürünleri kendim yapıyorum. Yani müşteri yediği ürünün Melike Usta tarafından yapıldığını biliyor” diye konuştu. 

BÜKME VE AĞZI AÇIK ALANINDA 30 YILDIR HİZMET VERİYORUZ

Firma olarak 30 yıldır bu sektördeyiz. Bu sektörü oluşturan bir firmayız. Bir yıldır tatlı alanına ağırlık verdik. Bu noktada da ciddi bir noktaya geldik. Bu şekilde devam ediyoruz. Ağzı açıklar, bükme gibi ürünlerimizde var. Günlük taze olarak üretiliyor. Ürünlerimizde margarin kullanmıyoruz. Doğal bir şekilde üretim yapıyoruz. Müşterilerimizde bunu bilinçli olarak alıyorlar. Bükme ve ağzı açıklarımızı kargo ile Türkiye’nin her köşesine gönderiyoruz. 

DENEYELİM DEDİK, VAZGEÇEMEDİK

Ahmet Sevimli isimli vatandaş işletme hakkında şunları söyledi: “Yakın zaman önce kardeşimiz tatlı alanında yoğunlaştı. Bir deneyelim istedik. Ancak vazgeçemedik. Özellikle manda kaymaklı tulumba tatlısı çok güzel. Damak lezzetimize çok uyuyor. Bazen geldiğimizde kalmıyor. Evde çocuklarla ağız tadıyla yiyoruz. Başka bir ürün denemektense aç kalmayı tercih ederim.” 

ÇOCUĞUM BAŞKA YERDEN ALDIĞIMIZ LEZZETLERİ YİYEMİYOR

Bir başka vatandaş ise şunları söyledi: “Afyon’un yöresel lezzetlerine düşkünüz. Afyon Börek işletmesi bu ihtiyacımızı karşılıyor. Damak zevkimize uyan bir yer burası. 5-6 senedir buradan alışveriş yaparım. Misafirlerimiz geldiğinde de buradan alıp servis ediyoruz. Tatlılarıda çok güzel. Çocuğumun tercihi burası. Başka yerin bükmesini yemiyor. Diğerlerini iştahla yemiyor. Bunu çok net anlıyor.”

TEMİZ VE GÜVENİLİR

Başka bir beyefendi ise ürünlerin son derece lezzetli olduğunu kaydederek, “Afyon’da bulunabilecek en güzel tatlardan bir tanesi. Hem temiz hem leziz. Burandan çok güvenilir bir şekilde herkes alışveriş yapabilir.” dedi

AFYON BÖREK TATLI’YA NASIL ULAŞIRIM?

ADRES: Abmaryolu No:37/B Kadınana Caddesi

TELEFON: 0272 2120558