Telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan kişileri Afyonkarahisar’da giyim mağazası işleten vatandaşı dolandırdı. Olay Mart ayında meydana geldi. İki ayrı telefon numarasından E .A isimli esnaf vatandaşı arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kişiler “Adınız FETÖ/PDY terör örgütüne karıştı. Hesabınızda ve evinizde paranız varsa vereceğimiz IBAN numarasına atın” dedi.

EVİNDE BULUNAN ALTINLARI BOZDURDU

Bu açıklamadan sonra korkarak harekete geçen E.A, dolandırıcıların tuzağına düştü. Önce evinde bulunan 90.000 TL değerinde altını bozdurarak şahıslara teslim eden E.A, daha sonra bankada bulunan kendisine ait hesaptan toplam 100.000 TL parayı 2 farklı IBAN numarasına gönderdi. Toplamda 190 bin TL dolandırılan E.A, dolandırıldığını anladığı an hemen polis gidip suç duyurusunda bulundu.

TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP BAŞLADI

Yapılan araştırmada olaya karışanların B.A, O.A, A.B ve Ö.F.M oldukları anlaşıldı. 3’ü Malatya 1’i Siirt doğumlu olan bu kişiler Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Nisan ayından bu yana teknik ve fiziki olarak takip edilmeye başlandı. Şahısların olayı gerçekleştirdikleri tespit edilmesi üzerine, B .A ,O .A ve Ö F isimli şahıslar ikametleri olan Malatya ilinde, A .B isimli şahıs ikameti olan İstanbul ilinde önceki gün yakalandı. Şahıslardan 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken Ö.F .M isimli şahıs ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

-AFYON POSTASI’NIN HABERİ.