UNESCO’nun Gastronomi şehri olan Afyonkarahisar’ın en önemli lezzetlerinden olan mercimekli bükme ve patatesli bükme Afyon halkının vazgeçilmez lezzetlerinden. Sadece bükmede değil. Peynirli, kıymalı ağzı açıklarda sofraların vazgeçilmezi. Afyon Postası olarak bu noktada şehirde bükme ve ağzı açık noktasında öne çıkan işletme neresidir diye araştırdık ve karşımıza bu alanda 1993 yılından beri hizmet veren, bu alanda şehrin ilk işletmesi olan Afyon Börek işletmesi çıktı. Melike Taşpınar’dan bükmenin lezzet sırrını öğrenmeye çalıştık. Melike Usta, ayçiçek yağı ve don yağı ile günlük olarak taze üretim yaptıklarını anlattı. Ve bu alanda Afyonkarahisar’da hizmet veren ilk işletme olduklarının altını çizdi.
İşte Melike Usta’nın anlattıkları: 
AYÇİÇEK YAĞI VE DON YAĞI İLE GÜNLÜK TAZE ÜRETİM…
Afyon deyince akla bükme ve ağzı açık gelir. Şehre gelen bu lezzetin tadı bakmadan gitmez. Bizde Afyon Börek olarak 1993’dan beri hizmet veriyoruz. Hem uzun yıllardır edindiğimiz tecrübeyi hemde kaliteli malzemelerimizle öne çıkıyoruz. Biz ürünlerimizi tamamen usulüne uygun olarak ayçiçek yağı ve don yağı ile günlük olarak üretim yapıyoruz.
MİDEYİ ASLA RAHATSIZ ETMEZ
Önce görsellik olarak göze, sonra damak tadına ve en önemlisi mideye hitap etmesine özen gösteriyoruz. Afyon Börek’ten çıkan bükmeler, ağzı açıklar mideyi asla yakmaz rahatsız etmez.
SEKTÖRDE ÖNCÜ OLDUK
Bu sektörde Allah bize öncü olmayı nasip etti. Şu anda güzel bir sektör oluştu. UNESCO’nun Gastronomi şehri Afyonkarahisar’da bir değer oluşturma gayretimiz dün olduğu gibi bugünde devam edecek.  Kaliteden asla taviz vermeden bu şehre hizmet etmeyi sürdüreceğiz. 


AFYON BÖREK'E NASIL ULAŞIRIM?
ADRES: Ambaryolu No:37/B Kadınana Caddesi
TELEFON: 0272 2120558