İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantılarının ikinci birleşimi Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Vali Gökmen Çiçek’in gönderdiği gündem dışı maddeler görüşülerek karara bağlandı. 

3-4 AYRI BÖLGEDE HAYVAN BARINAĞI YAPILMASI GÜNDEMDE

Toplantı da en çok dikkat çeken madde ise ‘sokak hayvanlarının ıslah edilmesi konusu’ oldu. Gündemin 12’nci maddesi olan bu konuyla ilgili meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Burhanettin Çoban, şunları söyledi: “Genelde büyük ilçelerimizde hayvan barınakları var. Merkez, Dinar, Sandıklı, Bolvadin, İscehisar, Sinanpaşa’da hayvan barınakları var. Ama küçük ilçelerde, köylerde ve kasabalarda yok. Afyon’da Çevre Hizmetleri Birliği adında Afyonkarahisar Belediye Başkanının başkanlığını yaptığı, ama tüm belediyelerin ve İl Özel İdaresinin ortak olduğu bir birlik var. Burada tüzüğe ilave yapılarak Afyon’da üç dört ayrı bölgede hayvan barınakları yapılarak bu birlik tarafından bu işin yapılması adına bir konu gündeme geldi. Bununla ilgili çalışma başlatılmış ve İl Özel İdaremizin de bu birliğe katılması köyler açısından gerekli görülebilir. Bu nedenle bize de yazı geldi. İdari güçler ‘çevre ve sağlık komisyonuna’ havale edilmesi gerekiyor.” dedi.

2019 YILINDA KISIRLAŞTIRMA YAPMIŞTIK

Başkan Çoban,  “Herkes hayvan sevmeli, hayvan düşmanı olmamalıyız. Özellikle sokak köpekleri, sokak kedileri yani sahipsiz hayvanlar. Beslenmesi korunması varsa sağlık ihtiyaçları karşılanması gerekiyor. Bunları biz Afyon Belediyesi’ndeyken 2019 yılında kısırlaştırma işlemlerini başlatmıştık. Aynı zamanda küpeleme işlemi de gerçekleştirmiştik. 5 binden fazla hayvana bu işlemler yapılmıştı. Fakat başka ilçelerden veya başka illerden hayvan transferi olabiliyor. Barınaklarda hayvanlar erkek, dişi ve cüsselerine göre ayrılıyor. Birbirlerine zarar vermemeleri adına. Herhangi bir hastalıkta veterinerler oluyor. Korunması gereken durumlarda özel bölüme alınacak yerler oluyor.” şeklinde konuştu.

Gündem maddelerinden sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy, 2021 yılında idare olarak yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. >>Afyon Postası'nın Haberi.