-Afyon Postası’nın Haberi.

Geçntiğimiz yıl kasım ayında Türkiye’de fidan dikme kampanyası düzenlenmişti.  Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bu sene de sağlık çalışanları adına 83 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını ifade ederek tüm Türkiye’ye “fidan sahiplenin” çağrısında bulundu.

AFYON’DA KATILIM DURUMU YÜZDE 48

Kampanya kapsamında Afyonkarahisar’a 412 bin 335 fidanın dikileceği bu fidanların 199 bin 565’nin sahiplenildiği öğrenildi. Katılımın oranının ise şu an itibariyle yüzde 48 olduğu görüldü.

SAĞLIK KAHRAMANLARI ADINA ORMAN KURULACAK

Bakan Pakdemirli şunları söyledi: “11 Kasım 2019’da 11 milyon fidanı toprakla buluşturduğumuz Geleceğe Nefes Seferberliği’ne verdiğiniz büyük destek, 14 milyona yakın fidanın sahiplenilmesini sağladı. Geçirdiğimiz zorlu süreçte bir kişi bile nefessiz kalmasın diye soluksuz çalışan, ülkemizi ayakta tutan sağlık kahramanlarımıza naçizane teşekkürlerimizi sunmak için Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü olarak 81 ilde Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanları kurduk. Tam 1 milyon 61 bin 635 fidana her birinin adlarını verdik. Sizleri de kahraman sağlık personelimiz adına bir fidan sahiplenerek veya bağışlayarak onlara teşekkür etmeye davet ediyoruz.Haydi Türkiye, hep birlikte “Geleceğe Nefes Ol!”