Toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Selami Hüner, Tanık Koruma Daire Başkanı İlker Arslan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kunt, Polis Moral eğitim Merkezi Müdürü Burhan Akçay ve Tanık Koruma Dairesi mensupları katıldı.

Afyon Sadece Türkiye’nin Değil, Dünyanın Şehri Konumunda

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, bir yılın değerlendirmesi ve önümüzdeki yılda yapılacak hizmetlerin koordinesi noktasında önemli olan toplantının kuruma ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. Afyonkarahisar’ın son yıllarda kendisinden üst düzeyde bahsettiren bir il olduğuna değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu yıl Avrupa Tarihi Termal Şehirler Birliği’ne üye olmamız, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olmamız dolayısıyla sizlerde dünyanın sayılı şehirlerinden birisindesiniz. UNESCO’da Gastronomi alanında 36 il arasında, termal kentler arasında da 42 il arasındayız. Afyon sadece Türkiye’nin değil, dünyanın şehri konumundadır. Bu özelliği de uzun süre aynı şekilde devam edecektir” dedi.

Gelişen Çağa Ayak Uydurmak Gerekiyor

Çağın gelişimi ve teknolojinin ilerlemesi ile suç ve suç örgütleriyle mücadelenin daha da zorlaştığını ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz: “Çağımız hızlı bir şekilde değişiyor. Sizin görev alanınızda bulunan hususlarda da bilhassa suç örgütü ve terör alanındaki gelişmelerde aynı şekilde hızla değişiyor. Dolayısıyla bu duruma ayak uydurmak gerekiyor. Artık örgütlere yetişebilmek, onları takip edebilmek büyük bir çabayı da beraberinde getiriyor.  Eskiden klasikleşmiş, okulda öğrenilen bir iki metot ile suç örgütleri çözülebilirken, bugün artık kendinizi bir yıl geriden takip ettiğinizde o örgütlerle baş edebilmek mümkün değil. Bu açıdan bu tür eğitimler çok önemli. Branşlaşmada çok önemli. Artık eskisi gibi suçluya ulaşabilmek, suçu çözebilmek kolay değil.  Hem teknolojiden faydalanılması, hem de uzmanlığın gereğinin yapılması gerekiyor. Diğer taraftan da tanık koruma imkânından da faydalanmak gerekli. Gelişmiş toplumların en büyük özelliği uzmanlığa ve bu alanda kendini geliştirmeye değer vermesinden geçer. Güvenlik birimleri olarak bizlerin de suç ve suçluyla mücadelede toplumuza daha fazla fayda sağlama noktasında gayret göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Milletimiz güvenlik güçlerinin çalışmasından memnundur. Ancak her zaman dediğim gibi iyinin daha iyisi var. Biz daha iyi ve güzeli yakalama noktasında hep birlikte gayret edelim. Sözlerimi noktalarken yılın yorgunluğunu burada atmanız, iyi ve faydalı bilgiler ile buradan ayrılmanızı diliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından toplantının açılış programı sona erdi. Ta