Afyonkarahisar 2022 yılınada festivallerle merhaba diyecek. Bu festivallerin ilki Karavan Fest olacak. 21-23 Ocak 2022 tarihlerinde Motosporlar Merkezi’nin hemen yanındaki karavan alanında gerçeklecek olan festivale 100’e yakın karavancının gelmesi bekleniyor.  Öte yandan festival kapsamında Manuş Baba ve Retrobüs konserleride Motorsporları Alanı'nda gerçeklecek. 

Karavan Festivali hakkında düzenlenen toplantıda Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın sorusunu yanıtlayan Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, özetle şöyle konuştu: 

İLK DEFA YAPILACAK

Karavan Fest’i ilk defa yapıyoruz. Bunu yapmamızın sebebi Türkiye’de uluslararası karavan kamp alanına sahibiz. Her hafta 3-5 karavan geliyor kullanıyor gidiyor. Bizde orada bir arkadaşı istihdam ettik. 

100 KARAVAN BEKLİYORUZ

Konuyu federasyon başkanımıza açtığımızda çok iyi olacağını söyledi. Kendisi ile istişare ettik. Çok rakam açıklamak istemiyorum ama 100 karavanı bulursak çok başarılı oluruz. Bu tip etkinliklerin sürdürülebilir olması çok önemli. 

SÖMESTR DÖNEMİNİ SEÇTİK

21-23 Ocak çok önemli bir tarih. Sömestr tarihidir. Oteller için esnaf için önemli bir tarih. Bizde bu tarihi belirledik katkımız olması için. Bunu sanatçılar ile birlikte festival ortamında planladık. Tüm otellerin satabileceği bir organizasyon haline getirdik. Ekonomik olarak katkısı, hemen cevap veremeyebilirsiniz. İkinci, üçüncüsünü yaptığınız bazı şeyler oturur. Konserlerde yine Motokros alanı içerisinde olacak. Tüm karavanlar ücretsiz girecek. Dışarıdan izleyiciyi nasıl alacağımızı bir tek onu belirleyemedik. Daha sonrası belirledik, onu belediye başkanımız daha sonra açıklayacak.

GÜNLÜK 30-50 EURO BIRAKIYOR

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ’da konuşarak şunları söyledi: Şunu unutmayın. Karavan bir ev. Karavan her gittiği şehre para kazandırır. Günlük, uluslararası standartlarda şöyle anlatılır, 30-50 Euro bırakır. Biz sadece yerli turistleri düşünüyoruz. Bizim bu tanıtımlarımızdan sonra üye olduğumuz Avrupa Federasyonu ile lokasyonun belirlenmesiyle yurt dışından gelecek turistlerinde karavanıyla gelip konaklayacakları bir yer olacak burası. 

BÜROKRATLARIN BUNU DÜŞÜNMESİ ÇOK ZOR OLUYOR

Bu kamp yerinde bu tanıtımların, transferlerin yapılıyor olduğu belki acentelerle çalışma olacak. Paket program yapılacak. Valimize gerçekten teşekkür ediyorum. Belediye başkanı bunu düşünebilir. Ama bir bürokratın buna tamam demesi çok zor oluyor. Ben çok karşılaşmıyorum. Bu bütün şehirlere örnek olmalı. Ben kendisini bugün tanıdım, çok enerji aldım. >>Nail Azbay’ın Haberi.