Güvenli bir toplum yapısının oluşturulması ve farkındalığın artırılması amacıyla sahaya inen Bozüyük polisi, bu kez mesaisini sağlık çalışanları için harcadı. Bozüyük Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık personeliyle bir araya gelen ekipler, hem kişisel güvenlik hem de iletişim yoluyla işlenen suçlara karşı rehberlik sağladı.

İletişim Yoluyla Dolandırıcılığa Karşı Uyarılar

Bilgilendirme faaliyetinin ana gündem maddesini, telefon ve internet üzerinden gerçekleştirilen iletişim yoluyla dolandırıcılık vakaları oluşturdu. Polis ekipleri; sağlık çalışanlarına kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp para veya altın talep eden dolandırıcılık çeşitlerini anlatarak, bu tür durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiğini detaylandırdı. Olası bir mağduriyetin önüne geçilmesi adına "Hiçbir kamu görevlisi sizden telefon üzerinden maddi talepte bulunmaz" vurgusu yapıldı.

112 Acil Çağrı Hattı ve Genel Güvenlik

Eğitim kapsamında sadece dolandırıcılık değil, asayiş ve acil durum yönetimi konuları da ele alındı.

  • 112 Acil Çağrı Hattı: Hattın gereksiz yere meşgul edilmemesi ve hangi durumlarda doğru şekilde kullanılması gerektiği aktarıldı.

  • Genel Güvenlik: Toplum Destekli Polislik hizmetlerinin tanıtımı yapılarak, genel güvenlik konularında bireysel olarak alınabilecek önlemler hatırlatıldı.

Emniyetten Kararlılık Mesajı

Söğüt’ün Köylerinde Kilit Parke Taşı Seferberliği: Kaymakam Yayabaşı Çalışmaları Yerinde İnceledi
Söğüt’ün Köylerinde Kilit Parke Taşı Seferberliği: Kaymakam Yayabaşı Çalışmaları Yerinde İnceledi
İçeriği Görüntüle

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, toplumun her kesiminde güvenlik bilincinin en üst seviyeye çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti. Bilgilendirme faaliyetlerinin sadece hastanelerde değil, pazar yerlerinden okullara kadar her alanda kararlılıkla sürdürüleceği ve sahadaki görünürlüğün devam edeceği ifade edildi.

Sağlık çalışanları, verilen bilgilerden dolayı emniyet mensuplarına teşekkür ederken, özellikle dolandırıcılık yöntemlerine karşı artık daha bilinçli olduklarını dile getirdiler.

Kaynak: İHA