1980’den beri kasaplık yapan Gaziantepli olan Mehmet Yıldırım kebabın, lahmacunun ve dillere destan lezzet olan beyranın püf noktalarını Afyon Postası’na anlattı. Afyonkarahisar’a termal tatil için gelen ve istediği gibi kebapçı bulamadığını ve bu yüzden Afyonkarahisar’da bir restoran açmaya karar veriyor. Yıllardır ‘bir restoranım olsun’ hayalini Afyonkarahisar’da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayan Mehmet Usta, erkek kuzuların etinden kebap yaptığını anlattı. 

Whatsapp Image 2024 02 17 At 11.42.06

-Kebab deyince akla kuzu gelir

Kuzu etinden yapılan kebapların daha lezzetli olduğunu ifade eden Mehmet Usta,  “Kuzu etinden yapılan kebaplar daha lezzetli olur. Biz şimdi besili alıyoruz, bunlarda koku olmaz. Afyon halkında böyle bir şey var, bizim etlerimiz asla kokmaz. Özellikle de etlerimiz erkek olmasına dikkat ediyoruz. Kalite olur o ette. Dişi olmayacak, erkek olacak. Antep’te uzun yıllar kasaplık yaptım, bizim Antep’te dişi kesimi yasaktır. Dişinin eti biraz sert olur. 4 yıldan beri Afyon’da hep erkek eti kesmişimdir. Buna özen gösteriyoruz.

-Afyon yemeklerini de çıkarmayı düşünüyorum

Güzel bir projem var. Afyon yemeklerini de çıkarmayı düşünüyorum. Özellikle sucuk gömmeyi çıkarmayı düşüyorum. Bir de fırında sucuk gibi düşünüyorum. Afyon’a katkımız olsun, sucuğu da tanıtalım. Afyon sucuğunu bir üste çıkartalım. Neden olmasın ki. Antep’te Gastronomi Şehri, Afyon’da. İkisini de yüceltelim, dünya yemek görsün. Önümüzdeki yıllarda sucuk kebap düşünüyoruz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Türkiye'de İran için 1 günlük milli yas Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Türkiye'de İran için 1 günlük milli yas

Whatsapp Image 2024 02 17 At 11.42.05

-2 bin yıllık geçmişi olan ‘beyran’

Antep sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan 2 bin yıllık geçmişi ile damakları çatlatan beyran hakkında da bilgiler veren Mehmet Usta, “Beyran doğal antibiyotiktir. 13 saatte hazırlanan bir yemektir, çorba demiyoruz. Şifa deposudur. Ben mesela beyran içerek hiç koronaya yakalandım. Herkesi bu lezzeti yemeye davet ediyorum.

Whatsapp Image 2024 02 17 At 11.42.04 2

-Konak Aşiyan Gaziantep Sofrası’na Nasıl Ulaşırım?

Afyon halkına hizmet için varız. Buyursun gelsinler, hem kalitemizden hem güler yüzümüzden onlara hizmet etmeye geldik. Yerimiz Cumhuriyet Mahallesi Yeşilyol Caddesi Migros’un hemen yanında. Afyon halkının bu güzelim yemeklerden mahrum kalmasını istemeyiz, buyursun gelsinler. Bizlere 0505 063 71 55 nolu telefondan da ulaşabilirler.