7-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenen organizasyonun açılış töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Afyonkarahisar'ın zengin mutfak kültürünün korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının tek bir kurumun çabasıyla değil, ortak bir vizyonla mümkün olacağını ifade etti.

"Kamu, Üniversite ve Sektör İş Birliği Değerli Sonuçlar Üretiyor"

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği arasındaki iş birliğine vurgu yapan Yıldız, her paydaşın sürece farklı bir güç kattığını belirtti. Yıldız, "Belediyemiz yerel yönetim vizyonuyla, üniversitemiz bilimsel birikimiyle, aşçılar derneğimiz ise mesleki tecrübesiyle bu sürecin birbirini tamamlayan unsurlarıdır. Bu birliktelik, gastronomi alanında ne kadar değerli sonuçlar alınabileceğinin göstergesidir" dedi.

"Kocatepe Gastrotoryum Yakında Açılıyor"

İş birliğinin en önemli çıktılarından birinin Kocatepe Gastrotoryum olduğunu müjdeleyen Yıldız, şu bilgileri paylaştı:

"Üniversitemiz Turizm Fakültesi bünyesinde önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız Kocatepe Gastrotoryum, yalnızca bir uygulama mutfağı değil; şeflerin, akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin buluşma noktası olacaktır. Şov mutfağı niteliğindeki bu alan; öğrencilerimizin eğitimine katkı sunarken, yerel mutfak kültürümüzün tanıtım faaliyetlerini de bir araya getirecektir. Bu alanın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

"Şehrin Turizm Vizyonuna Akademik Destek"

Üniversitenin şehrin sosyal ve ekonomik gelişimindeki rolüne değinen Yıldız, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinin önemini şu sözlerle aktardı:

"Üniversitemiz; yetiştirdiği nitelikli insan kaynağı ve yürüttüğü akademik çalışmalarla Afyonkarahisar'ın turizmine ve sosyal hayatına katkı sunmaya devam etmektedir. Geleneksel lezzetlerimizin bilimsel yöntemlerle kayıt altına alınması ve geleceğe taşınması noktasında akademik düzeydeki çalışmalar kritik bir role sahiptir. Turizm fakültemizin şehirle kurduğu bu güçlü bağın devam etmesi yönündeki irademiz tamdır."

Afyon'da kentsel dönüşümde kim kaç daire alacak? İşte tüm merak edilenlerin yanıtı
Afyon'da kentsel dönüşümde kim kaç daire alacak? İşte tüm merak edilenlerin yanıtı
İçeriği Görüntüle

Başkan Yardımcısı Yıldız, konuşmasını organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederek ve çalıştayın şehrin uluslararası görünürlüğünü artıracağına olan inancını dile getirerek sonlandırdı.

Muhabir: Emre Baytaş