Yapılan açıklamada, kadın TIR şoförü projesinin altyapısında The Chartered Institute of Logistics and Transport kuruluşu ve Türkiye'deki alt organizasyonu WİLAT'ın bulunduğu belirtilerek, "Bu kuruluşlar masum kuruluşlar değil. İngiltere ve Almanya devletlerinin kurumsal olarak katkı sağladığı sivil görünümlü organizasyonlar. İngiltere ile Almanya, Türkiye'deki kadın nüfusun TIR şoförü olarak istihdam edilmesini neden destekler?" denildi.
"Annelerimizi TIR Şoförü Yaparak mı Aileye Yönelen Tehditleri Bertaraf Edeceksiniz?"
"Afyonumuzun evladı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş’a seslenmek istiyorum. Sayın Bakanım, nüfusun azaldığını söylüyorsunuz; aile yapısının tehdit edildiğini söylüyorsunuz. Aile kurumunun temel direği olan annelerimizi TIR şoförü yaparak mı aileye yönelen tehditleri bertaraf edeceksiniz? Bu konuyla sizin ilgilenmenizi talep ediyoruz. Kadınların ağır işlerde çalıştırılmasını doğru bulmuyoruz. Afyonkarahisarlı hemşehrileriniz olarak size nazımızın geçeceğini düşünüyoruz."
"İstihdam Sorununun Çözümü Kadınları TIR Şoförü Yapmak Değil"
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Ülkemizde sadece kadınlara yönelik değil, genel bir istihdam sorunu var. İstihdam sorununun çözümü, kadınların TIR şoförü olmasından değil; çalışma ortamının güvene dayalı hale gelmesinden geçer. Asgari ücret maalesef temel ücret haline geldi. Emekçilerimizin asgari ücret kıskacından kurtulması ile toplumumuz refah düzeyine ulaşacak."
"Erbakan'ın Reçetesini Hatırlatıyoruz"
"Milli Görüş'ün uyguladığı reçete açıktır: Kamu kaynaklarının israfını engellemek, el emeği göz nuru kazancımızı faize kaptırmamak, maliye çarkının dürüstçe dönmesini sağlamak. Merhum Hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 11 aylık Başbakanlık döneminde uyguladığı reçeteyi hatırlatıyoruz. Varsın, dostlarımız bizim belediyelerimize selam verilmesini bile yasaklasın… Memleket için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz."

