Erhan, Afyonkarahisar'ın 2013 yılından beri kentsel dönüşüm konusunda bir türlü yol alamadığını belirterek, "Daha önce iki kez girişimde bulunuldu ancak bir sonuç alınamadı. Bu kez üçüncü defa kentsel dönüşümle ilgili bir çalışma başlatılacağı yönünde sizler de bilgi sahibisiniz. Mısri Camii ve İmaret Camii'nin etrafının riskli yapı olduğu 2013 yılında tespit edilmişti. Bugün 2026 yılına geldik ve şimdi bazı çalışmalar önümüze konuluyor" dedi.

Kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini vurgulayan Erhan, "Kesinlikle ve kesinlikle kentsel dönüşüm yapılması gerekiyor. Bu kentsel dönüşümün sonuna kadar arkasındayız. Ama milletin kurduğu Yeni Parti olarak her zaman milletimizin çıkarlarının, menfaatlerinin yanında olmak zorundayız. Burada hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kapadokya'da peribacası faciası: Can kaybı 3'e yükseldi, 5 kişi yaralandı
Kapadokya'da peribacası faciası: Can kaybı 3'e yükseldi, 5 kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 10 30 At 14.35.57 2

Belediye Meclis Grubundan teknik rapor

Yeni Parti Belediye Meclis Grubu'nun Grup Başkan Vekili Mehmet Kemal Demirkırkan'ın öncülüğünde detaylı bir çalışma yapıldığını ve derin bilgiler içeren teknik bir rapor hazırlandığını belirten Erhan, raporun basın mensuplarına sunulacağını söyledi.

Erhan, "Bizim buradaki durduğumuz nokta sadece vatandaşımızın çıkarları ve menfaatleriyle ilgili olacak. Hiçbir vatandaşımızın burada mağdur edilmemesini istiyoruz" dedi.

“AK Parti’nin en büyük hatası plansızlık"

AK Parti’nin en büyük hatasının her zaman plansızlık olduğunu savunan Erhan, "Bu kentsel dönüşüm planlandı mı? Altyapıyla ilgili herhangi bir çalışma yapıldı mı? Bunların da irdelenmesi gerekiyor. Burada sadece oraya bina yapmak, binaları yenilemekle kalmayıp oradaki daha sonraki yaşamı da düşünmemiz lazım. Bu arada tabii ki şehir merkezimize de çok yakın bir bölge. Aynı zamanda şehir merkezimizin yoğunluğunu da artırmaması gerekiyor. AKP Parti maalesef her şeyi plansız yaptığı gibi bunu da plansız yapacak diye açıkçası bizi korkutuyor. Biz burada bu binaları yenilerken vatandaşımızın gelecekteki hayatında daha da kötü bir hale gelmesini tabii ki istemiyoruz" diye konuştu.

"Meclis üyelerimiz susturulamayacak"

Yeni Parti'nin konuşmaya devam edeceğini ve mecliste de sesini yükselteceğini belirten Erhan, "Oradaki hiçbir meclis üyemiz hiçbir zaman susturulamayacak. Şuna emin olun ki oradaki seçilmiş her bir belediye üyemizin arkasında binlerce Yeni Parti üyesi vardır ve arkalarında koskocaman bir örgüt vardır. Bundan sonra orada sesimiz kesilmeye çalışıldığında tepkimiz çok daha büyük olacaktır" dedi.

Muhabir: Yunus Üstündağ