Afyonkarahisar’ın tarihi atmosferi ve eşsiz doğasında bu yıl 12'ncisi düzenlenen Frig Ultra Maratonu’nda yaklaşık bin sporcu parkurlarda ter dökerken, “+1 Farkla Koşuyoruz” etabına yaklaşık 100 özel gereksinimli sporcu ve sporcu adayı aileleriyle birlikte katıldı. Etkinliğin ardından katılımcılar için Ayazini’nde gezi programı düzenlendi.

Whatsapp Image 2026 05 20 At 14.29.12

"Etap, Toplumsal Farkındalığın Güçlü Bir Simgesi"

Marble Systems Tureks Genel Müdürü İsmail Aydemir, etkinlik boyunca sporculara eşlik ederek şunları söyledi:

Kıbrıs Gazisi Aytekin Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kıbrıs Gazisi Aytekin Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı
İçeriği Görüntüle

"Sporun herkes için erişilebilir olması gerektiğine inanıyoruz. ‘+1 Farkla Koşuyoruz’ etabı yalnızca bir yarış değil; birlikte hareket etmenin, dayanışmanın ve toplumsal farkındalığın güçlü bir simgesi. Frig Vadisi’nin tarihi ve kültürel mirasını spor aracılığıyla dünyaya tanıtırken, özel sporcularımızın bu deneyimin merkezinde yer almasından büyük mutluluk duyuyoruz."

Whatsapp Image 2026 05 20 At 14.29.12 2

"Frig Vadisi Uluslararası Alanda Tanıtılıyor"

Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla öne çıkan Frig Vadisi, her yıl düzenlenen Frig Ultra Maratonu sayesinde uluslararası alanda daha geniş kitlelere tanıtılmaya devam ediyor. Marble Systems Tureks, “+1 Farkla Koşuyoruz” etabı ile sporun kapsayıcı ve birleştirici yönünü öne çıkararak organizasyona sosyal değer katıyor.

Whatsapp Image 2026 05 20 At 14.29.13

Muhabir: Elif Türkeşsiz