Güreş Antrenörü Yakup Yağcı’nın açıklamaları şöyle: 

2012 YILINDA KURULDU

2012 yılından bugüne kadar Taşoluk Belediyesi’nde Güreş Antrenörü olarak görev yapıyorum. Erkek takımla başlamıştık. 2014 yılında kız güreşçilerimizde başvurdu. Başvurduktan sonra ilk müsabakamız için Bolu’ya gittik. Türkiye 3’ncülüğü ve Türkiye 2’nciliği çıkardık. Daha sonra Türkiye şampiyonlukları çıkardık. Takım halinde Türkiye 2’nciliği ve 3’ncülükleri çıkardık. 

TEKİRDAĞ’DAKİ BAŞARI

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde milli takım kadro belirle müsabakalarında dört sporcumuz Türkiye şampiyona oldu. Bir sporcumuz Türkiye ikincisi oldu. Bu oyuncularımız milli takıma katılmaya hak kazanmışlardır. 

AVRUĞA ŞAMPİYONASINDA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ

Mayıs ayında Avrupa şampiyonası var. Hedefimiz Şampiyona olmak. Ülkemizin bayrağını dalgalandırmak istiyoruz. Bu sporcularımız için yatılı bir yer istiyoruz. Başarılı olabilmek için buna ihtiyacımız var. Biz belde takımıyız. İmkanlarımız kısıtlı.Belediyemizin bize verdiği imkanlarla başarımızı sağlıyoruz. Eğer imkanlarımız daha güzel daha iyi olursa olimpiyatlara, dünya şampiyonalarına çok iyi sporcular çıkaracağımıza inanıyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz.