Afyonkarahisar Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen bölge yarışması Afyonkarahisar’da yapıldı. Aydın, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar’dan 22 Kulüp ve aileleri ile birlikte 1500’e yakın sporcuyu Afyonkarahisar’da ağırlandı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte ekipler hünerlerini sergilerken, birinci olmak için kısasıya yarıştı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Bölge Yarışması, açılış seremonisiyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hakem kurulu üyeleri ve hakemler tanıtıldı.

KÜLTÜR ELÇİLİĞİ YAPIYORSUNUZ

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Halk Oyunları Bölge yarışmalarının ilimizde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.Afyonkarahisar Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara her zaman destek olduklarını söyleyen Başkan Zeybek, “Türkiye’mizin farklı illerinden Afyonkarahisar’ımıza gelen genç kardeşlerimiz, değerli hocalarımız, federasyon yöneticilerimiz sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.Memleketimizin her köşesi gibi ayrı bir güzelliğe sahip olan tarihi, kültürü, lezzeti ve misafirperver insanları ile görülmeye değer Afyonkarahisar’ımızda ağırlamaktan, Halk Oyunları Grup Yarışmalarının ilimizde yapılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum.Sizler, yarışmaya katıldığınız ilden başarılı sonuçlar alarak bir üst tura çıktınız ve buraya tekrar yarışmak için geldiniz. En iyi sonucu almak hedefindesiniz Bu yarışma yapılırken katıldığınız yöreyi en iyi şekilde temsil edecek, aynı zamanda şehrinizin tanıtımına katkıda bulunacaksınız, bir bakıma kültür elçiliği görevi yapacaksınız. Halk oyunları kültürü sizin gayretinizle devam edecektir.

AFYON SPOR ŞEHRİ

Halk oyunlarının geçmişten bugüne kültürümüzü yaşatan bir olgu olduğuna dikkat çeken Başkanımız; “Afyonkarahisar alt yapısı, nem oranı ve tesisleriyle aynı anda her yıl futbol, voleybol, basketbol ve karate, motor sporları, halk oyunları vb. organizasyonlara ev sahibi yapan tam bir spor şehridir. Bugün özellikle sizlere eşlik etmek, görmek, tanımak istedik. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Büyük bir heyecanla, keyifle sizleri takip edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle yarışmamızın şehrimizde düzenlenmesine katkıda bulunan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı yönetici ve hakemlerine teşekkür ediyor, ilimize gelen tüm sporculara antrenör ve yöneticilere başarılar diliyorum. Konuşmaların ardından ekipler sahne alarak hünerlerini sergiledi. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde düzenlenen yarışmalarda her kategorinin birincisi, Temmuz ve Ağustos ayında yapılacak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Etkinliğe katılan sporcu ve ailelerine Belediyemiz tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.