AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. 

Özkaya, toplatıda özetle şunları söyledi: 

KILIÇDAROĞLU, ATATÜRK’ÜN DEĞİL İSMET İNÖNÜ’NÜN TEMSİLCİSİ

Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün değil, İsmet İnönü’nün temsilcisi. Atatürk, tam bağımsız Türkiye’nin lideri. O da Marshall Yardımları’na imza atmış, Atatürk döneminde kurulmuş uçak ve silah fabrikalarının Marshall yardımları ile kapatıldığı, uçakların alüminyum çatal bıçak kaşık üretildiği günlerin temsilcisi. Onların SİHA’dan, İHA’dan bağımsız Türkiye’den anlaması pek mümkün değil. O nedenle Biden’ı savunması, Türkiye düşmanları ile yan yana gelmesi bundandır. Türkiye’nin karşısında kim varsa onu tutar. Bir kere Müslüman Türk Milleti’ni tutmaz. Acı olan vaka bu. İnşallah akılları başına gelir. Bağımsız ve yerli milli muhalefet iktidarın en temel rahat hizmet etmesinin sebebidir. 

ÇİFTÇİ GEREKİRSE BORÇLANSIN, ÜRETSİN

Yerel bir çok sorunumuz var. Temel sorunlarımızın bir çoğunu çözdük. Pandemiden kaynaklı özellikle gıda enflasyonundan kaynaklı çiftçilerimizin gübre temel bazlı sorunları var. Bunu hepimiz biliyoruz. Gerçekten gübre fiyatlarında inanılmaz bir artış var. Temelide şu, geçen yıl 170 dolar olan doğalgaz bu yıl 350-500 dolar arasında. Gübrenin en temel hammaddesi bu. Üre gübre yüzde 150 oranında artmış. Son 2-3 ay içerisinde. Çiftçimiz şunu bilsin. Cumhurbaşkanımızda söyledi. Sen pahalıda alsan biz sana mutlaka destek vereceğiz. Her halükarda ürününü daha yüksek fiyattan alacağız. Onun için bütün kardeşlerimiz lütfen üretmeye devam etsinler. Tarım Krediden gerekirse borçlansınlar. Ziraat Bankasından borçlansınlar. Bu gübreyi alsınlar. Biz buna bir çözüm bulacağız. Bulmak zorundayız. Üretimsiz gıdasız hiç bir şey olmaz. Bu hepimiz için çok önemli. 

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN, AKARYAKITTA ÇOK ARTIŞ YOK

Akaryakıtta elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok arkadaşlar. Geçen yıl bir varil petrol 40 dolardı şu anda 84 dolar. Yüzde 100’ün üzerinde bir artış var. Yüzde 30 civarında da petrol arttı. Geçen yıl 6.80 olan mazot şu anda 8.30. Yüzde 24-25 oranında artış var. Doğalgaz ile yüzde 160 oranında artan akaryakıtın yüzde 25 artmasının sebebi 50 milyara yakın ÖTV’yi biz devlet olarak almıyoruz. Sırf çiftçi üretsin, kamyoncu çalışsın diye.  Tarım ürünleri yüzde 100’e yakın arttı. Mazot yüzde 100 artmadı yüzde 25 arttı. Gübrede vatandaş haklı. 

ET FİYATLARININ ARTMASI

Et fiyatlarında kesim 52 liraya çıkmış. 2.5 liraya arpa alıyoruz 1.90’a besicimize arpa veriyoruz. Besici üretebilesin destek olsun diye. Bu desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz. Size gittiğinizde mazot kaç para oldu, gübre kaç para oldu söyleyenler olursa, dün banada çok söyleyenler oldu. Bunların hepsini biliyoruz. Yılın sonunda artı ve eksilere bakacağız artı kısımlar fazla olacak bunu bilin. Bunu özellikle vurguluyoruz. 

SOSYAL YARDIM ALANLARINA EKSTRA DESTEK

Bu süreçten en fazla etkilenler asgari ücretliler, emekliler, alt gelir grupları, sosyal yardım alanlara ilave destekler vereceğiz. Bu yıl yüzde 6’yı geçiyor sosyal yardım bütçemiz. Bu demektir ki 100 Milyar’ı geçecek demek. Asgari ücretlilere ve diğerlerine ilave destekler verilecek. Allah’ın izniyle AK Parti varsa, Recep Tayyip Erdoğan varsa bu sorunlar çözülecektir. 

-NAİL AZBAY’IN HABERİ.