Sandıklı’da Hisar Mahallesi’nde bulunan kurslar noktasında belediyeden yapılan açıklama şöyle: 

OKUMA YAZMA KURSU

“Dünya okuma ve yazma günü etkinliği ile okuma-yazma bilmeyen kadınlarımıza kurslarımız devam ediyor. Peygamber Efendimizin (S.A.V) Hayatı ile ilgili her hafta düzenli olarak dersler devam ediyor. Aile içi ve bireysel danışmanlık hizmetlerimiz devam ediyor. Sporun hayatımızdaki önemi ve faydaları ile ilgili konuşmacı beden eğitimi ve spor öğretmeni Ayşe Özarslan tarafından kurs verildi.”

MASAL ETKİNLİĞİ

Çocuklarımıza ve büyüklerimize masal etkinliği kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sanat Tarihi Öğrencisi olan aynı zamanda drama eğitmeni, masal, hikâye anlatıcısı Esma Eser Açıkgöz tarafından çocuklarımıza ve büyüklerimize birbirinden güzel masallar anlatıldı. Kadın Sağlığı eğitimi hemşire Sezer Kartal ve Canan İzci tarafından kadınlarımıza uygulamalı olarak verildi. Her hafta Cuma günleri Kuran-ı Kerim tilaveti yapılarak Kuran Kursu öğrencisi Sıdıka Arslan tarafından güncel vaaz veriliyor.

ANNELER UYUŞTURUCU HAKKINDA BİLGİLENİYOR

“Pandemi süresinde çocuklarımızın psikolojileri konulu söyleşi Psikolojik danışman Seher Gökçe tarafından yapıldı. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından tüm yurtta başlatılan “En iyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında, Afyonkarahisar Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından, Kadın Kültür Evimizde Annelerimize uyuşturucu hakkında detaylı bir sunum yapıldı."

TEKONOLOJİ BAĞIMLILIĞI KURSU

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Kadın girişimcilerimizi misafir ederek, yapılan çalışmalar hakkında kendilerine bilgiler verildi. Yeşilay Afyonkarahisar şubesi görevlisi Betül Aytekin ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi Afyonkarahisar Şubesi görevlisi Sosyal Hizmet Uzmanı Mine Palta tarafından kadınlarımıza Teknoloji Bağımlılığı eğitimi verildi. 

ÜCRETSİZ

Buralarda alınan her eğitimin ücretsiz olduğu başvurmak isteyenlerin bu merkezlere giderek danışman kişilerle görüşmeleri belirtildi.