İşte o gencin söyledikleri…

İYİ DEĞİLİM

Ben iyi değilim. Eğitim sisteminden dolayı iyi değilim. Çünkü eğitim sistemi yok. Yüz yüze görmediğim dersin yüz yüze sınavına giriyorum. Öğrenciler gözükmüyor. Benim Afyon’da şu anda tanıdığım hiç bir öğretmen aşı olmadı. Gizli gizli vakalar çıkmaya başladı. Ama bunlar dile getirilmiyor. Bunlar saklanıyor. 

11’NCİ SENEM YOK

Eğitim bakanımız şu anda çok iyi eğitim sistemine sahibiyiz diyor ama biz görmüyoruz. Hocalarımız şu anda sınavda çıkacak yerleri bize söylemese biz sınıfta kalmıştık. Özellikle konuları tam olarak belirtmemiş olsalardı sınıfta kalmıştı. Yüksek puanlar vermese, benim yazdığım en küçük nota bile yüksek not vermeseler ben şu anda sınıfta kalmıştım. Bana göre bu sene dondurulması lazımdı. Ben gelecek sene üniversite sınavına gireceğim. Ama benim 11’nci senem yok. Bu şekilde ben girdiğim zaman bir yer tutturmamda çok zor. 

2023’TE ÇOK GÜZEL GÖRÜŞECEĞİZ

Güzel bir kuşak yetişiyor diyorlar ama hayır yetişmiyor. Yetişmesine izin vermiyorlar. Z kuşağı baya güzel geliyor. Diğer kuşaklara göre biz bir çok şeyin farkındayız. Biz insanların ses çıkaramadığı konulara ses çıkartıyoruz. Sorgulayan bir nesil geliyor. Biraz korkmaları gerekiyor. Bizi hafife alan bir kesim var. Z kuşağı ya ne olacak diyorlar. Bu böyle değil. Diğer insanların sustuğu şeyleri biz yapabiliyorsak bu kuşakta farklılık var denmesi zaten. Korkulması gereken bir kuşak geliyor. Biz dolduk. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Hiç bir şekilde yapamıyoruz. Bizim tek bir cümlemiz var. 2023’de çok güzel görüşeceğiz. 

Z KUŞAĞI NEDİR?

Z kuşağı veya Z jenerasyonu, Y kuşağından sonra gelen ve Alfa Kuşağı'ndan önce gelen bir demografik kuşaktır. 1997–2012 yılları arasında doğan kişilerden oluşmaktadır. Kişilik özellikleri; bireysel, sorgulayıcı, internet üzerinden sosyalleşen, bilgiye çabuk ulaşması nedeniyle kolay sıkılgan, antiotoriter tiptedir.