Vali Yiğitbaşı’nın söyledikleri şöyle:

AFJET KONUSU HAYATİ BİR KONU…

AFJET konusu ile ilgili bu şehrin hayati bir konusu olduğunun farkındayım. Çünkü göreve geldiğimizin ilk günü bu mevzu bize iletilen bir konuydu. 1994’den beri şehre hizmet ediyor. Jeotermal sahanın tek elden yönetilmesi için kurulan bir şirket. Termal tedavi, teknolojik sera ve ısınma gibi alanlarda hizmet veriyor. Burada geçen hafta ilk genel kurulumuz oldu. Genel kurulumuzu Çarşamba günü yaptık. Genel kurul öncesinde genel müdürümüzün bir istifası söz konusuydu.

GENEL MÜDÜR, BİZİ HALKA MAHCUP ETMEYECEK KİŞİ OLACAK

Geçici olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcımızı göreve getirdik. Orada yaptığımız genel kurulumuzda alt komisyonlar kurduk. Biliyorsunuz hem valiliğimiz var, belediyemiz, Ticaret Sanayi Odamız var. Burada el birliği ile ortak aklı en iyi şekilde işletecek, halkımıza hizmet edecek, halkımıza vatandaşımıza mahcup olmamak için komisyon çalışmalarımızı Nurullah Bey başkanlığını yürütüyoruz. Çok teknik çalışmalar var. Yatırım olarak neler yapmalıyız bunları belirleme noktasında şu an yoğun bir süreç içine girdik. Bu anlamda sık sık toplantı yapıyoruz kış mevsimine kadar süreci en iyi şekilde değerlendirmek. Profesyonel olarak orayı en iyi şekilde yönetecek bizleri de halkımıza mahcup etmeyecek bir isim düşünüyoruz. İsimler burada çok önemli. Burada isimler bence çok önemli değil, önemli olan buradaki katma değerin, şehrin değerinin yürütülmesi.

BEN ÇOK ŞAŞIRIYORUM, HİÇ BİR PROJE YARIM KALMAYACAK!

Genel olarak bana soruluyor. Gökmen Bey’in başlattığı hiçbir proje yarım kalmayacak. Bana bu soru soruluyor. Ben çok şaşırıyorum. Böyle bir düşünce bana garip geliyor. Başlayan bir şey neden yarım kalsın. Arkadaşlarımızın çalışmaları ile gurur duyuyoruz. Gerçekten çok güzel çalışmalar olmuş. Ben önceki valilerimizin neler yaptığı üzerine çalışıyorum. Bir valimiz vizyon belgesi hazırlamış. Mustafa Tutulmaz valimiz ile tanışıklığımız varmış ailece ben bilmiyormuşum. Beni aradı her zaman arayı sorabilirsin dedi. Bu noktada herkes rahat olsun ekonomik anlamda bir sıkıntı olmadıkça başlayan çalışmalar geri durmaz. İnstagram’dan bana yorumlar geliyor neden böyle düşünülüyor ben şaşırıyorum açıkçası. Elbette devam edecek. Oradaki çalışmaların devam etmesi için bizde ne gerekiyorsa yapacağız.