Uzun Çarşı’daki trafik yoğunluğundan ve tabelaların karmaşıklığından şikayetçi olan vatandaşlar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e seslenerek “Belediye başkanımızın sarı çizgi uygulaması şehre bir nizam getirdi. Bu yüzden kendisine teşekkür ediyoruz. Fakat kendisinden artık Uzunçarşı’nın trafik sorununa el atmasını ve tabelaların karmaşıklığına da bir standart getirmesini bekliyoruz” dediler.

Acilen Trafiğe Kapanmalı

Çarşının şehrin vitrini olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Burası Afyon’un vitrinidir. Şehre gelen turistler buradan sucuk, lokum almak için bu bölgeden geçmektedir. Fakat onlar buradan geçerken bizler utanıyoruz. Arabasının dörtlüsünü yakıp yol ortasına park eden şoförler trafiği katlediyor. Uzun araç kuyrukları, arka arkaya basılan korna sesi çarşının güzelliğini alıp götürüyor. Bu yüzden buranın acilen trafiğe kapatılması gerekiyor. Sayın başkanımız sarı çizgi uygulamasında olduğu gibi burada da alacağı kararla şehrimizi rahatlatacaktır diye ümit ediyoruz. Çarşının trafiğe kapanması hem gürültü hem de görüntü kirliliğini bitirecektir.” Dediler

Çarşıda Aklımız Karışıyor

Tabelalar konusuna da değinen vatandaşlar, “Çarşının bir diğer sorunu ise tabelalar. Bizler çarşıya girdiğimizde her biri birinden farklı tabelalardan zihnimiz bulanıyor. Kimisi küçük kimisi büyük, kimisi renkli kimisi ışıklı tabelalar çarşıya yakışmıyor. Araçların yanında bu tabelalarda görüntü kirliliği oluşturuyor. İnanın bazen neyin nerede olduğunu karıştırıyoruz. Burası vitrin diyorsak o zaman buraya standart bir tabela uygulaması getirilmesi gerekiyor diye düşünüyoruz. Belediyemizden bu konuda da bir çalışma bekliyoruz” dediler.

Afyon Postası'nın Özel Haberi.