Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, kendisine ait Youtube kanalından yayınladığı videoda Perşembe günü yurdun büyük bir bölümünde kar yağışının etkili olacağını söyledi. Bozyurt, pek çok bölgede 10-15 santim boyunda kar olabileceğini belirterek özetle şunları söyledi: 

SON YILLARIN EN SOĞUK OCAK AYI OLACAK

Ocak ayı son yılların en soğuk Ocak ayı olacak. Şubat ve Mart ayları genel bir ısınma bekliyoruz. Bu bizi çok şaşırttı. 

PERŞEMBE KAR VAR, 10-15 SANTİM YERDE KAR OLACAK

Yapılan son tahminlere göre Türkiye hafta sonuna doğru kuvvetli bir soğuk ve yağışlı hava kütlesi etkisi altına girecek. Şu anda Ilık ve yağışlı hava kütleleri var. En azından şükürki kurak günlerden çıktık. Toprak yavaş yavaş suya doymaya başladı. Hafta sonu Balkanlar üzerinden polar hava kütleleri ülkemizi ziyaret etmeye başlayacak. Hava sıcaklıkları tüm yurtta azalacak. Perşembe günü kar yağışları önümüzdeki hafta boyunca devam etmesini bekliyoruz. Pek çok bölgede 10-15 santim kar bekliyorum. Artık kar beklediğimi rahatlıkla ifade edebilirim. 

RÜZGAR, TİPİ OLUŞTURABİLİR

Ayın 18’nden itibaren Marmara başta olmak tüm kar yağışı bekliyoruz. Önümüzdeki hafta kar yağışları devam edecek. Fakat bu kar yağışı esnasında kuzey sektörlü rüzgarlarda etkili olacak. Bu rüzgarlar saatteki hızı 80 km hıza kadar ulaşabilir. Dolayısıyla bazı bölgelerde kar yağışı esnasında tipi oluşturabilir görüş mesafesi düşebilir bu yüzden yola çıkacaklar dikkat etmeli. Yer yer don olayları olabilir bu yüzden dikkatli olunmalı. 

KARIN YERDE KALMA SÜRESİ DAHA UZUN OLACAK

Karın bu sene yerde kalma süresi geçen senelere göre bir hayli uzun olmasını bekliyoruz. Dolayısıyla ulaşımda don, tipi olaylarına karşı vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. >>Afyon Postası’nın Özel Haberi.