Heyet, alınan randevular kapsamında Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız’ı,  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Nurullah Okumuş’u, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Ş. Münire Burcu’yu, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Selami Çalışkan’ı ve İl Defterdarı Murat Toy’u ziyaret etti.

Heyette Dernek Başkanı ve Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt, derneğin kurucu ve onursal başkanı Türkeli Gazetesi Sahibi Hacı Hakkı Özsoy, Kadınana Gazetesi’nin Sahibi ve derneğin genel sekreteri Canser Kuzu, Hisar Gazetesi’nin sahibi aynı zamanda derneğin sayman üyesi olan Mahmut Emin Birliktir, dernek yönetim kurulu üyeleri olan Odak Gazetesi’nin sahibi Mehmet Emin Güzbey, Kanal 3 ve Gazete 3’ün Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, derneğin denetim kurulu üyeleri Muammer Türker ve Şuhut’un Sesi Gazetesi sahibi Mehmet Abdioğulları yer aldılar.

“MESLEK VE MEMLEKET İÇİN EL BİRLİĞİ, AKIL BİRLİĞİ, GÜÇ BİRLİĞİ”

Afyonkarahisar Valiliği’ne yapılan ziyarette basın camiasındaki gelişmeleri özetleyen Dernek Başkanı Sezer Küçükkurt, “Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyetimiz ve Afyonkarahisar Gazeteciler Derneğimiz basın camiasındaki iki başlılığa son vermek, hem mesleğimiz hem de ilimiz adına daha verimli çalışmalarda bulunabilmek adına varlıklarına fesh yoluyla son verdiler. Tüm meslektaşlarımız yeni kurulan Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği çatısı altında buluşmak üzere el birliği, akıl birliği, güç birliği yaptık. Biz de bu yeni derneğimizin kurucu heyeti ve omurgayı çatan ekip olarak sizleri ziyaret ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza destek olacağınıza inanıyoruz.” dedi.

VALİ TUTULMAZ’DAN TAM DESTEK

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise, “birlikten dirlik doğar” sözünü hatırlatarak, “Biz bir araya gelmenizden mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Gerçekten güzel bir sonuç ortayı çıktı. Öbür türlü mevcut enerjiyi karşılıklı atışmalarla tartışmalarla israf ediyorduk. Bu enerjiyi bundan sonra ilimizin kalkınmasına, gelişmesine, kamunun daha iyi çalışmasına kullanabiliriz. Biz derneğin her zaman yanındayız. İlimiz adına her türlü öneri ve eleştirilerinizi dikkatle dinleyeme, kendimize bunlardan ders çıkarmaya hazırız.” İfadelerini kullandı.

Ziyaretlerde konuşan Dernek Başkanı Sezer Küçükkurt, Türkiye’ye örnek bir birlikteliğin sağlandığını ifade etti. Başkan Küçükkurt, bu birlikteliğin hedefinde memlekete hizmet etmek amacının olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Daha evvel ilimizde Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti ve Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği olmak üzere ikili bir yapı vardı. Bizler bu durumu ortadan kaldırmak, mesleğimizde birlikteliği sağlamak ve memlekete hizmet etmek amacıyla bu durumu ortadan kaldırmak istedik. Bu kapsamda mevcut derneklerin başkanları Mehmet Emin Güzbey ve Mehmet Abdioğulları büyük bir fedakârlık göstererek dernekleri fes ettiler. Bizler de büyüğümüz, basınımızın duayen ismi Hacı Hakkı Özsoy’ın kurucu başkanlığında hayata geçen Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin çatısı altında hep birlikte toplandık. Bu dönem derneği temsil nöbeti bana tevdi edildi. Bu birlikteliğin Türkiye’de bir ilk olduğunu düşünüyoruz. Bir çok ilde birden fazla dernek bulunuyor.  Artık bu çatı altında memleketimize en güzel hizmetleri yapmaya gayret edeceğiz.”

“AYRILIKTA AZAP, BİRLİKTE RAHMET VAR”

Derneğin Kurucu ve Onursal Başkanı olan Hacı Hakkı Özsoy ise ziyaretlerde yaptığı konuşmada derneğin kuruluş amacına değindi. Özsoy, “Ayrılıkta azap, birlikte rahmet, bereket var sözünden yola çıkarak bu derneğimizi hayata geçirdik. Biz bu derneğimizde bütünleştirici bir unsur olmayı hedef edindik.” şeklinde konuştu.

“BİR ÇOK DERNEĞE ÖRNEK OLACAKSINIZ”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisar basın camiasının tek çatı altında toplanmasının tüm kesimlere örnek olacak bir birliktelik olduğunu ifade etti. Afyonkarahisar’da maalesef bazı derneklerde bu birlikteliğin sağlanamadığına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban, “Basın camiası olarak sizler bu birlikteliği başardınız, tebrik ediyorum.” diye konuştu. Dernek Başkanı Sezer Küçükkürt ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Çoban, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

“BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Serteser ise 81 il arasında bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bildiğiniz üzere daha önce iki derneğimiz vardı. İki dernek başkanımızda fedakârlık gösterdi. Neticesinde güzel bir birliktelik ortaya çıktı ve tüm Türkiye’ye örnek oldu. İnşallah Afyonkarahisarımıza basın alanında da derneğimiz aracılığı ile hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Nurullah Okumuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Ş. Münire Burcu, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Selami Çalışkan ve İl Defterdarı Murat Toy da yeni kurulan Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni bu örnek birliktelikten dolayı kutlarken, gereken her türlü desteği sağlayacaklarını bildirdiler.