Programda Serhat Tugan’ın açıklamaları şöyle: 

MISRİ CAMİİ’NE 313 KONUT, 90 İŞYERİ…

“2013 yılında kentsel dönüşüm ilan edildiğinde bu yetki belediyeye verilmişti. O dönem belediye başkanımız Burhanettin Çoban bakanlığın desteği ile 13-15 katlı proje hazırlattı.2019 yılında da bakanlık dikey mimari yerine yatay mimari olacağını açıkladı.2019 seçimlerinde Sayın Bakanımız Murat Kurum İmaret çevresine 500 konut Mısri çevresine 500 rezerv alanı olan Küçükçobanlı’ya 750 daire konut olarak planlandığını söyledi. Bu bilgiler halen Valiliğimizin sitesinde mevcuttur.2020 ye geldiğimizde rezerv alanını yeri Gökçe mahallesine alındı.Mısri mahallesine 313 konut 90 civarında da işyeri olarak planlandı.”

REZERV ALANI NEDİR ?

“Rezerv yapı alanı, yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere TOKİ'nin veya idarenin talebine bağlı olarak Maliye Bakanlığı'nın uygun görüşü alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen alanlardır.Bu alan  Kentsel dönüşüm alanı yeterli olmadığı durumlarda örneğin yeşil alan veya kamu yararına kullanılması gereken alanların yerine hak sahiplerine rezerv alanından yer teklif edilebilir.Örneğin bir teyzemizin 19 metre yeri var bunun karşılığında Gökçe mahallesinden 150 metre yer verilebilir.100 metrekarenin üstünde yeri olanlar istemez ama bunları isteyenler var.Burada vatandaş bir ev sahibi olabilir aksi takdirde 400 -500 bin lira gibi bir ödemeyi yapması mümkün değil.Biz dernek olarak mahalle sakinleri ile birlikte Whatsaap gurubu kurduk.Zaman zaman mahalle sakinlerini kapı kapı ziyaret ediyoruz onlar bize geliyor bu konuları istişare ediyoruz.”

PLANLAR YAPILIRKEN BİZLERE HİÇ SORMADILAR

“Bizim olandan bitenden 2020 yılı sonlarında irtibat bürosu kurulduğunda haberimiz oldu. Benim babam 27 senelik muhtar ayrıca diğer mahalle muhtarlarından 20 yılın üstünde görev yapanlar var ne onlara ne hak sahiplerine hiç görüş sorulmadı. Ne Sayın Çoban ne Sayın Zeybek bu konuda bir şey sormamış.TOKİ’ye bağlı GEDAŞ diye bir şirket var buda işlerini taşeron şirketlere yaptırıyor onlar planlamayı yapmış büroyu açmış. Bizlerin bu aşamadan sonra haberimiz oldu. Sadece bir defa büro açıldıktan sonra başkan yardımcısı Murat Öner Bey’le görüşebildik ondan da net bilgi alamadık onlar topu Ofise Ofis bakanlığa atıyor.Bizlere sunulan her hangi bir resmi veri yok.Belediyenin resmi sitesinden taslak planları görebiliyoruz sadece.Büroda da konu vatandaşa tam anlatılamıyor örneğin amca büroya gidiyor benim şu kadar yerim var burada çocuklarımla birlikte üç aile oturuyoruz diyor.Talep formuna yazıyorlar amcaya imzalatıyorlar o da sözleşme imzaladım diye seviniyor. Tabii işin aslı öyle değil. Talep formu imzalayanları şirket vatandaşın onda altısı kentsel dönüşümü kabul etti diyor. Burada bir yanlış anlaşılma var. Bizden ne istiyorsunuz diye gelmesinler biz size şunu verebiliriz desinler o zaman kentsel dönüşüm isteniyor mu ortaya çıkar.”

TALEPLERİMİZ SONUNDA TOPLANTI YAPILDI

“Hiçbir yerden sağlıklı bilgi alamayınca Belediye Başkanımızdan bir toplantı yapılmasını talep ettik.İşin uzmanları gelsin bilgi versin dedik.Bir toplantı yapıldı ancak oradan da doyurucu bir bilgi elde edemedik. En sonunda ısrarla arsamızın değeri nedir diye sorduk başka konulara geçildi cevap verilmedi.Sağ olsun hakkını teslim edelim Milletvekilimiz Ali Özkaya müdahale etti tespit edilen fiyatları açıkladılar. Bu açıklamadan sonra o salonda kentsel dönüşümü isteyen kalmadı.”

BİZ HAKKANİYETKİ BİR ÇÖZÜM İSTİYORUZ.

“Burada yaşayan halk orta ve düşük gelirli ailelerden oluşuyor. Biz hakkaniyetli bir çözüm istiyoruz. Sonradan yer sahibi olanlar da var onlarda değerini ödeyerek aldılar kimseye haksızlık yapmayalım.Biz Belediye  Başkanımız ve yardımcılarının bu konuda iyi niyetle çalıştıklarını biliyorum bizlerle irtibat kurarak inşallah hakkaniyetli bir çözüme ulaşırız. Ayrıca Afyon Postası’na şahsınız nezdinde teşekkür ederim.Gündemdeki sıkıntılarımızı dile getirmemize fırsat verdiniz.”dedi. 

AFYON POSTASI’NA GELİN ANLATIN

Program sonunda Kemal Baykara belediye yetkililerini Afyon Postası’na davet etti.“Buraya Başkanımız veya Başkan Yardımcımız Murat Öner bey gelip bizlerin ve vatandaşın sorularını cevaplarsa ortada dolaşan bir çok konu açığa kavuşmuş olur.”dedi.