Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Afyon Postası Genel Yayın Yönetmeni Kemal Baykara’nın yayın konuğu oldu. Konak programda özetle şunları söyledi: 

HALKA MİKRAFON UZATIYORSUNUZ, HALKIN SESİ OLUYORSUNUZ

Afyon Postası’na teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Bence internet medyasında Afyon’da büyük bir boşluğu doldurdunuz. Gördüğüm kadarıyla Afyon’daki bütün sorunlara parmak basıyorsunuz. Çözüm için insanlara Mikrafon uzatıyorsunuz. Afyon halkının sesi oluyorsunuz. Tebrik ediyorum. 

BELEDİYENİN ESNAFLARA DESTEK KONUSU

Türkiye’de bir çok belediye tarafından bu tür destek verildi. Atilla Kocabaş konuyu belediye başkanımıza hatırlattı. Biz sizden destek bekliyoruz. Bu söylemden sonra bize dönüş yaptılar. Esnaf ve sanatkarlara destek olmak istiyoruz dediler. Bize kapalı olan esnaflarla alakalı bilgi gönderir misiniz dediler. Biliyorsunuz kişisel verileri koruma kanunu var. Kimse kimseye bilgi veremiyor. Süleyman Bey’e bizden yazılı olarak ne isteğinizi yazarsanız bizde gerekeni yaparız dedim. Biz listemizi bildirdik. Belediye sanırım bu çalışmayı sonuçlandırdı. Meslekleri belediye bildirdi bize. Bizden liste istediler. Biz köyler dahil gönderdik. Köyleri elediler. Belediye sınırı olmadığı için. Bunu bize söylediler. Onun dışında herhangi bir kriter yok. 

TEKRAR KAPANMAK BÜYÜK BİR YIKIM OLUR

En çok etkilenenler esnaf ve sanatkarlarımız oldu. Esnafımız bu işten en fazla zarar gören biziz lütfen dikkat edin diyecek. Lütfen maske mesafeye dikkat edin diyecek. Lütfen dezenfekte edin ellerinizi diyecekler. Söylemezsek kapanmaya doğru gidiyoruz. Şimdi biz malzemelerimizi aldık. İşçilerimizi geri çağırdık. Tekrar kapanma olursa bu büyük bir yıkım olur esnaf ve sanatkarlarımız için. İnşallah böyle olmaz. Halkımızında bu kurallara riayet etmeliyiz.