Adını Şuhut’un eski isminden alan, Türkiye’nin 81 vilayetinde okunan Sinada Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi,  26. sayısı ile okuyucularının karşısında çıktı. Her sayısında edebiyat dünyasına kök salmaya devam eden derginin içeriğinde yine birbirinden değerli kalemlerin şiir, deneme, makale ve çizimleri yer adlı. Dergi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Afyonkarahisar’dan abone olduğu tek dergi olma özelliğini taşıyor.

“ÖMRÜMÜZÜ UZATMAK İÇİN CANIMIZI VERECEĞİZ”

Sinada Dergisi kendi bünyesinde özel kapak çizimleri ile okuyucu karşısına çıkmaya bu sayı ile de devam etti.  Derginin kış sayısının kapağını da Görsel Sanatlar Öğretmeni Ressam Erkan Morca çizdi.  Derginin içeriğinde yer alan Şair İbrahim Tenekeci ve Müslüman sosyolog Ali Şeriati’ye ait inceleme yazılarından dolayı kapak resminde de bu isimlerin çizimleri yer aldı. Ayrıca İbrahim Tenekeci’ye ait “Mümkün olsa ömrümüzü uzatmak için canımızı vereceğiz” satırları da derginin kapağında yer buldu. 

EDEBİYAT AKADEMİSİ OLDUK

Sinada Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Başdemir, derginin bir edebiyat akademisine dönüştüğünü söyleyerek, “Ben Sinada’ya artık dergi demiyorum. Sinada Edebiyat Akademisi diyorum. Gururla söyleyebilirim 7 yıl 26 sayılık ömründe Sinada’mız bir edebiyat atölyesi/akademisi  gibi oldu. Nice genç şair ve yazar arkadaşlarımız burada ilk eserlerini yayımladı, nice büyüğümüz, dostumuz bize el uzattı. Bugüne kadarki tüm Sinada ailesi üyelerine bir selam yollarken, bu sayımızın da içerik olarak yine dopdolu olduğunu belirtmek isterim.” diye konuştu.