İl Seçim Kurulu, siyasi partilerin 1 Mart Öncesinde asılan posterlerin kapatılmasını istemesi siyasetin tansiyonunu artırdı.  Başkan adayları sosyal medyadan konuyla ilgili açıklama yaparak seçmenlerine seslendi. 

'RAKİBİN POSTER SAYISINI ARTIRDILAR'
İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak, seçmenlerini sabırlı olmaya davet ederek şunları söyledi: 'Lütfen sabırlı olalım , sizleri sükunete davet ediyorum. Güvenlik güçlerimizle yasalarımızla bizi karşı karşıya getirmek isteyen tahriklere uymayalım. Devlet bizim, vatan bizim ,millet bizim. Herşey büyük Türk milletinin güzel geleceği içindir.Allah tek büyük ve adalet sahibidir. “Sizin hayır bildiğinizde ŞER , ŞER bildiğinizde hayır vardır.' Bize düşense kapılmadan, Vardır bunda da bir hayır” diyerek Allah'a teslim olmaktır. Mesele posterlerin indirilmesi ya da kapattırılması değil mesele bizim posterlerin indirilmesi istenirken diğer adayın posterinin asılı kalması hatta yenilerinin asılması adaletsizliğidir. Ve milletin tepkisi de bunadır. Sabretmek ve hoşgörmek bize düşüyor.' 

'KAPATIN DEDİLER, KAPATTIK'
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya ise şu paylaşımda bulundu: 'Bize kapatın dediler, kapattık.  Hakkımızı kanuni yoldan arıyoruz.
Devletimizin polisine karşı gelemeyiz.'


'BİZİM ALAKAMIZ YOK'

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ise poster kapatmanın kendisi yada partisi ile alakalı olmadığını, kanunen zorunluluk olduğunu içeren bir paylaşımda bulundu. Zeybek: 'Şu an sosyal medyada başkan adaylarının posterlerinin kapatıldığı bilgisi tarafımıza ulaştı.Bu olay üzerinden şahsımın, AK Partimizin ve Cumhurbaşkanımızın hedef gösterilmesi hiç de hoş bir davranış değildir. Poster kapatma ile ilgili hiçbir alakamız ve yönlendirmemiz yoktur.Kamuoyuna algı yaparak, toplumumuzu germek yanlıştır.Biz, Belediye Başkan Adaylarının sağduyu ile seçim sürecini yönetmesi vatandaşlarımızın huzuru,birlik ve beraberliği için en doğru davranıştır.' Zeybek'in bu paylaşımını AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ile Milletvekili Ali Özkaya'da takipçileri ile paylaştı.