Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı Olucak Köyü’nde 5’incisi düzenlenen gelenek iftar programı düzenlendi. Olucak Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Ol-Der) ve Köy Muhtarlığı’nın düzenlediği etkinliğe yaklaşık bin kişi katıldı. Köy meydanında hayırseverlerin destekleriyle kazanlarla yemek hazırlanıp vatandaşlara ikram edildi. İftar programına İzmir’de yaşayan Olucak Köyü sakinleride yoğun ilgi gösterdi. 

“AMACIMIZ KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK”

Ol-Der Başkanı Mürsel Doğan etkinlik hakkında Afyon Postası mikrofonlarına konuşarak, amaçlarının kültürel değerlerine sahip çıkmak istediklerini, bu yüzden böyle etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Doğan, “Aslen İzmir’de ikamet ediyoruz. Ama köyümüzden kopmuş değiliz. Bu iki senelik aradan sonra büyük katılımlı 5’inci iftarımız. Köy muhtarımız Ercan kardeşimde bizi destekliyor. Aldığı bütün kararlarda bizimle birlikte yol alıyor. Birlikte çalışıyoruz. Bizde STK olarak kendisi ile istişare ediyoruz. Çok güzel uyum içindeyiz. Amacımız kültürümüzü yaşatmak. Gelecek nesillere örf ve adetlerimizi aşılamak istiyoruz. Köyümüzdeki oda kültürünü onlara tanıtmak, aynı sofrada lokmamızı paylaşmak adına buradayız. Bu tip kültürel etkinliklerimizin tamamını biz köyümüzde yapıyoruz. Düğünümüzü, cenazemizi, eğlencemizi her şeyimiz burada yapıyoruz. Köyümüzü boş bırakmıyoruz” 

“EN BÜYÜK EKSİK KAPALI BİR YER EKSİKLİĞİ…”

Doğan, Olucak Köyü’nün en büyük eksikliğinin kapalı bir etkinlik alanı ihtiyacının olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Köyümüzün en büyük eksiği kapalı bir yer talebimiz var. Yağmurda çamurda kar kışta kullanabileceğimiz kapalı bir yer istiyoruz. Ama toplanma yeri olur, ama kapalı yer olur ama düğün salonu olur bizim kapalı bir yere ihtiyacımız var. Biz ayrıca sulu tarım yapmak istiyoruz. Bu alanda su ihtiyacımız var. İnsanları kış günlerinde bir araya getirmek çok zor. Hava soğuk olsa bugün buraya toplamak zor olurdu. Bizim acil olarak kapalı bir yere ihtiyacımız var. Afyon’un yerel yönetimine sesleniyorum. Olucak Köyü’nü boş bırakmayın. Olucak Köyü boş değil. Buradaki birliktelik belkide hiç bir köyde yok. Biz hizmete açız. Biz STK olarak elimizden gelen baskıyı yapacağız. Buradan şimdiden söyleyeyim” dedi

“KURU TARIMDAN ZARAR EDİYORUZ, SU İSTİYORUZ”

Olucak Köyü Muhtarı Ercan Piyan’da kuru tarım yaptıklarını bu yüzden üreticilerin zarar ettiğini bundan dolayı sulu tarım yapmak istediklerini kaydetti. Piyan, şunları söyledi: “Böyle günleri özledik. Her yıl yapıyoruz. Bu 5’inci iftar etkinliğim. Başkanımla çalışmaktan onurlu ve gururluyuz. En önemli ihtiyacımız kapalı yer ihtiyacımız. Tarımsal alanda sulama kooperatifini aktif olarak kullanmak istiyoruz. Kuru tarım yapıyoruz. 3 senedir zarar ediyoruz. Bizde üretmek istiyoruz. Su olmadığı için üretim yapamıyoruz. Üretimde yaptığımızda yüzde 25-35 oranında ürün alıyoruz. Bundan dolayı devletimizden yardım istiyoruz”

2-5 HAZİRAN’DA İZMİR’DE AFYON GÜNLERİ….

Etkinliğe katılım bir hayli yoğun oldu. Bornova Mevlana Mahallesi’nin AK Parti mahalle temsilcisi Habib Demir’de etkinliğe katılan isimlerdendi. Ol-Der Başkanı Mürsel Doğan, 2-5 Haziran tarihlerinde İzmir’de Basmane’de Afyonkarahisar Gastronomi Şenliği olduğunu belirterek herkesi bu etkinliğe davet etti. 

-Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın Özel Haberi.