Serhat Tugan, toplantı çıkışı Gazeteci Nail Azbay’ın canlı yayın konuğu oldu. İşte Tugan’ın söyledikleri: 

HAZİRAN SONUNA KADAR SÜRE VERİLDİ

İlk önce şunu söyleyim. Ben 6 aydır dilim döndüğünce şunu söyledim. Burada oturan hak sahiplerinin yüzde 51’i yapılsın diyorsa yapılsın bulunmazsa yapılmasın diyorduk. Bakanımızın geldiği noktada bu. 1 ay süre verildi. Haziran’ın sonuna kadar yüzde 51’i bulursak başlarım dedi. Bulamazsak başlamayız dedi. Bu şekilde müteahhit bulursunuz anlaşırsınız dedi. 

BAKANLIK BİZİ TAM ANLAMIYLA DİNLEMEDİ

Bu işi bakanlık yapabilir, müteahhitlerede verilebilir. Bizlerle istişare edilsin istedi. Mahalle muhtarlarımız olsun, belediye, derneğimiz, esnaflarımız, cami imamımızın olduğu bir masa etrafında toplanalım projeyi öyle yapalım dedik. Maalesef projeye biz katkı sağlayamadık. Bakanlık bizi tam anlamıyla dinlemedi. 

ARALIK AYI TOPLANTISINDAN ÖNCE HERKES DÖNÜŞÜMÜ İSTİYORDU

Halkın tepkisine bakılırsa istemiyorlar. Aralık toplantısından önce herkes kentsel dönüşümü istiyordu. Ama kentsel dönüşüm deyince arsama ev alacağım diye bekliyordu. Aralık toplantısından sonra belli bir para ödeyeceğini duydu. Bugünkü toplantıda da para ödeyeceğini duyunca istemiyor. Para ödemeden olur mu diyeceksiniz? Eski evin değeri var yeni evin değeri var. 

100 METREKARESİ OLANA 2 DAİRE VERENLER OLDU

Bizim buralar 8 sene önce kentsel dönüşüme girmeden önce müteahhitler iş yapıyordu. 100 metrekare arsaya iki daire verilmiş. 150 metrekareye 3 daire verilmiş. Burada bir değer gördü. İnsanlar gözleriyle bunları gördü kulaklarıyla duydu. İnsanlar şu anda bakanlığın verdiği teklifi kabul etmiyorlar. Burası şu anda imarda olmayan bir yer değil. 

BİZİMDE MASADA OLDUĞUMUZ BİR PROJE İSTİYORUZ

Biz kentsel dönüşümü istiyoruz. Ama adil olan bir proje. Bizimde masada olduğumuz birlikte hazırladığımız bir proje istiyoruz. Bakanlık yapacaksa bakanlık, belediye yapılacaksa belediye, kendimiz kooperatif kuracaksa kendimiz yapalım.  Yapılmayacak bir şey değil. Para ödemeden hak sahipleri ev sahibi olmak istiyor. Buradaki fakir fukarayı gözeterek bu işi çözelim istiyoruz.