Polis Haftası kapsamında bir mesaj yayınlayan Vali Mustafa Tutumaz, bu mesleğin zorluklarında bahsetti. Tutulmaz, “Devlet ile vatandaş arasındaki diyaloğun en önemli basamaklarından birini oluşturan Türk Polis Teşkilatı 174. Yıl dönümünü kutluyor. Dünyanın bu en zor coğrafyasında, başka ülkelerdeki meslektaşlarından çok daha ağır  ve geniş bir sorumluluk sahasında faaliyet gösteren Türk Polisi, milletinin kendisine duyduğu güvene layık olabilmek için kurulduğu ilk günden bugüne büyük bir fedakârlık ortaya koymaktadır.” Dedi

VATANDAŞ ODAKLI KAMU HİZMETİ VAR

Afyonkarahisar’da vatandaşlı odaklı bir hizmetin olduğunu vurgulayan Tutulmaz, “Toplumda asayişi temin etmek için var gücüyle mücadele ederken bir yandan zehir tacirlerine göz açtırmayan, diğer taraftan ülkenin birliğine ve devletin bölünmez bütünlüğüne kast eden terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele veren Polis Teşkilatı’mız, vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamında yaşayabilmesi için her türlü takdirin ötesinde bir başarı ortaya koymaktadır.174 yıl öncesinden bugüne gurur ve şerefle ortaya koyduğu hizmet anlayışı ile halkımızın huzur ve emniyetinin sağlanması, kamu düzeninin tesisi, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ile ilgili görev ve sorumluklarını halkın desteğini alarak yerine getiren Türk Polisi, Afyonkarahisar’da “vatandaş odaklı kamu hizmeti’ anlayışıyla çalışmalarını üstün bir görev bilinciyle yürütmektedir.” Dedi

ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Şehit polisleri rahmetle anan Tutulmaz, “Polisimizin terörle mücadelenin yanı sıra, suç ve suçlularla mücadelede elde ettiği başarılarda, hiç kuşkusuz milletimizin emniyet görevlilerimize duyduğu güvenin ve verdiği desteğin payı büyüktür. Bu vesileyle, fedakârlık ve millet sevgisi üzerine bina edilmiş Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174 yıldönümünü en içten dileklerimle kutlarken, bütün Polislerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu kutsal üniforma altında Polis Teşkilatına hizmet vermiş ve şehit olmuş tüm polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum.”

 

 

'POLİSLERİMİZ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN GÖREV YAPIYOR'

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, polislerin toplumun huzur, güven ve asayişinin sağlanması ile vatandaşların temel hak ve hürriyetlerinin korunması gibi görevleri özveri ile yerine getirdiklerini belirterek, 'Polislerimiz gece gündüz demeden görev yapıyor' dedi.

 

SEZEN: ZORLUKLARA GÖĞÜS GERİYORLAR

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Sezen, “174 yıldır her türlü zorluğa göğüs gererek can ve mal güvenliğimizin sağlanması için büyük görevler üstlenen Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun seneyi devriyesini kutluyorum” dedi.

 

ÇÖL: POLİSİMİZ BAŞARILAR ELDE ETMİŞTİR

Başkan Mustafa Çöl tüm yurtta 10 Nisan günü kutlanan “Polis Haftası” ve Emniyet Teşkilatının 174. yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Çöl: “Görevi için hiçbir zorluktan çekinmeyen polis teşkilatımız, milletimizin kendisine olan güveni ve sevgisini arkasına alarak, takdire şayan başarılar elde etmiştir.” Dedi

 

 

 

“TEŞKİLATIMIZIN 174. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı , Türk Polis Teşkilatının kuruluş tarihi olan 10 Nisan 1845’ten günümüze 174 yıldır halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluların adalete teslim edilmesi gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanında Türkiye’deki huzur ve güvenin tesisinde büyük rol üstlendiklerini belirtti.

 

 “POLİS HAFTASI’NI KUTLUYORUM”

 

Güvenlik İş Sendikası Afyonkarahisar İl Başkanı İsmail Uğur Ceylan, yayınladığı mesajla Türk Polis Teşkilatı’nın 174’ncü yılını tebrik etti.Ceylan yaptığı açıklamada, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayan, mesai kavramı olmadan yüksek bir şuur, büyük bir özveri ile özel güvenlik görevlileri olarak birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz mesai arkadaşlarımız olan tüm emniyet mensuplarımızın Polis Haftası'nı kutluyorum. Görevi başında şehit düşen polislerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum.”