Şeker Fabrikaları’nın özelleşme adıyla satıldığını kaydeden Kocacan, şu anda şekerin çuvalının 850 TL olduğunu şekerleme sektörünün zor durumda olduğunu söyledi. 

MHP’li Kocacan’a, Milletvekili Mehmet Taytak’ın “partimizi Muhsin Yazıcıoğlu böldü” açıklamaları soruldu. Kocacan, “Muhsin Başkan ayrılmasaydı o dönem MHP’nin mecliste grubu olacaktı” dedi. 

AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ü telefonla arayan ısınma sorunlarını sorduğunu söyleyen Kocacan, telefon görüşmesinden sonra AFJET yetkililerine hak verdiklerini söyledi.

Toplantıya il sekreteri Beytullah Bostancı, Yönetim Kurulu Üyelerinden Mustafa Gün, Recep Yaman ve Sabri Duysak katıldı. Tüm İslam aleminin ve Afyonkarahisar halkının Berat Kandili’ni kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Kocacan, Ramazan ayının habercisi, Yüce Allah’ın engin af, mağfiret ve rahmetiyle dolu mübarek Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kocacan, “Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle ‘Mübarek’; kulların günahlarının affolunması ve temize çıkmaları sebebiyle ‘Beraat’; kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle ‘Rahmet’, geceyi iyi değerlendiren kulların seçilerek Salih kullar arasına alınması sebebiyle ‘Berat veya Sakk’ adı da verilir. Bu gecede yapılan ibadetlerin fazileti çok büyüktür. Bu duygu ve düşüncelerle, Tüm İslam aleminin, hemşerilerimin, dava arkadaşlarımın Berat Kandili’ni tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın Afyonkarahisar gündemine ilişkin açıklamaları şöyle;

“ŞEKER FİYATLARINA YETKİLİLER EL ATMALI”

Kocacan; “Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Türkiye’nin şeker ihtiyacının  %35’ini karşılıyor. Özelleşen fabrikalar ise %65’ini karşılıyor. Türkiye Şeker Fabrikalarının üretmiş olduğu şekerin çuvalı şuan da yaklaşık 300 TL civarında, özeleşen fabrikaların ise 700-800 TL civarındadır. Vatandaşlarımız özelleşen fabrikaların şeker fiyatlarında yaşadıkları sıkıntıları bize ilettiler. Vatandaşlarımızın bu konuda mağdur olmaması noktasında çalışmalarımız ve takibimiz devam edecektir. Hem şeker stokçularının hem de şekerin karaborsa’ya düşmemesi anlamında yetkilerin biran önce gereğini yapmalarını istiyoruz. Ticari anlamda ve evde kullanılan şekerin bu kadar ranta açık olmasına müsaade edilmemesi gerekir ve bunun tedbirinin alınmasını istiyoruz” dedi.

“AFJET ÜZERİNDEN PİRİM YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

AFJET üzerinden bazı siyasi partilerin pirim yaptığını söyleyen Kocacan; “Bazı siyasi partililer AFJET üzerinden siyasi pirim yapmaya çalıştılar. AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk ve Genel Müdür Yardımcısı Ali Ulutürk ile yaptığım görüşmelerde olayın farklı olduğunu gördüm.  Yaptığım görüşmede, son 34 yılın en sert geçen kış dönemini yaşıyoruz. Kuyularda pompaların belirli zamanlarda arıza vermesi ve OEDAŞ tarafından yaşanan elektrik kesintileri, kuyularımızın bazılarında yaşanan arızlardan dolayı 15 km’lik hatta suyu tekrar vermemizden dolayı bazı sıkıntılar yaşandı. Yetkililerden bilgi almaya tenezzül etmeyen bazı siyasicilerinde bunları siyasi malzeme olarak kullanmasını da yadırgıyoruz” dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın ülkemiz gündemine ilişkin açıklamaları şöyle;

“ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 105.yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Başkan Kocacan; “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 105. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Çanakkale; Türk milletinin hürriyet ve istikbali mevzubahis olduğunda yazdığı destanı sonsuza dek hatırlatacak şehitler diyarıdır. Çanakkale’yi anlamlı kılan bir başka hususiyeti de, bir milletin aynı ülkü etrafında birlik ve beraberlik içerisinde toplanmasıdır” diye konuştu.

“MİLLET İTTİFAKININ İHANETLERİNİ HALKIMIZLA PAYLAŞTIK”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı ile ‘Adım Adım 2023, İlçe ilçe Anlatma ve Aydınlatma Programı’nı, Sultandağı İlçesi’nde gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Kocacan; “2023 yılında yapılacak olan genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlık için faaliyet programlarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin talimatları ile ‘Adım Adım 2023, İlçe ilçe Anlatma ve Aydınlatma Programı’nı geçtiğimiz haftasonu Sultandağı İlçesi’nde gerçekleştirdik. Toplantımızda, TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekilimiz Erkan Haberal, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekilimiz Mehmet Taytak, MYK Üyelerimiz Özgür Bayraktar ve Volkan Dudu, ‘2023'te Lider Ülke Türkiye’ hedefiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca programımızda Millet İttifakı’nın ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin ihanetlerini halkımızla paylaştık. Adım adım 2023 seçimlerine giderken faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam edecektir” diye konuştu.

Açıklamanın tamamı videoda…