AK Parti’nin haftalık basın toplantısı Tanıtım ve Medya Başkanı Selim Arıcı ile Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek’in katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, “Bizim İl Başkan yardımcılarımızdan bazı arkadaşlarımız gerek İl Genel, gerek Belediye Meclis aday adaylığı nedeni ile istifa etti. Bu nedenle Selim Arıcı beyefendi Tanıtım ve Medya başkanımız olarak göreve başladı. Bundan sonra Tanıtım Medya sorumlusu kendisidir. Hayırlı olsun” dedi.

 

15 Ocak’a kadar bütün adaylarımız açıklanacaktır

 

“Bildiğiniz üzere Türkiye genelinde illerdeki belediye başkan adayları açıklandı” diyen Sezen konuşmasında, “Değerli büyüğümüz partimizin kuruluşundan bu yana emek veren Mehmet Zeybek abimiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından uygun görülerek Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olmuştur. Sizin de takip ettiğiniz üzere en geç 15 Ocak’a kadar Türkiye'deki bütün adaylarımız açıklanacaktır” ifadelerine yer verdi.

 

 “Afyonkarahisar’da ittifak söz konusu değil”

 

Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek’in gerek İl Yönetim Kurulu, gerek İl Başkanı olduğunda, gerek milletvekili adayı olduğunda her daim sahada olduğunu vurgulayan Sezen, “Afyonkarahisar'ın tüm sorunlarını bilen, yapılması gerekenlere vakıf şehri özümsemiş değerli bir büyüğümüzdür. İnşallah 31 Mart'ta da Afyonkarahisar'a AK Parti bayrağını dalgalandıracağız.  Bu arada Afyonkarahisar’da herhangi bir ittifak söz konusu değil. Sadece Dinar’da teşkilatlarımız karşılıklı görüşmelerine devam ediyorlar. Ancak bu, şu an için görüşme aşamasındadır. Şuana kadar herhangi bir sonuca varılmıştır. AK Parti'nin hiçbir seçim bölgesinde aday çıkarmama gibi bir durum söz konusu değildir” şeklinde konuştu.  

 

Yerel seçim takviminde maraton başladı

 

Sezen, “Seçim takvimine göre, seçime katılabilecek siyasi partiler bugün ilan edilecek. Muhtarlık bölgesi askı listeleri, 4 Ocak Cuma günü saat 08.00'den 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak. Hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin, bu süre içinde, bir yakını tarafından Seyyar Sandık Kurulu talep formu ile muhtarlığa başvurması gerekecek. Siyasi partilerin, birleşik oy pusulasındaki yeri ise 27 Ocak'ta çekilecek kurayla belirlenecek. Siyasi partiler aday listelerini 19 Şubat'ta seçim kurullarına verecek. Geçici aday listeleri 22 Şubat'ta, kesin aday listeleri 3 Mart'ta ilan edilecek. Seçim propagandası ve yasakları 21 Mart'ta başlayacak. Seçim propagandası 30 Mart saat 18.00'de sona erecek” dedi.  

 

“Afyonkarahisar halkı hizmetin en iyisine layıktır”

 

Sezen konuşmasında, “Biz AK Parti olarak Afyonkarahisar’da milletimizin gönlündeki isimlerle seçime gidiyoruz. Çok hassas bir çalışma yapıldı. Bundan sonra belediye meclisi ve il genel meclis aday adaylarımızın mülakatı olacak. Bu mülakat Seçim İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak. Mülakatta en doğru adaylar belirlenmiş olacak. Bugün yarın inşallah ilçe ve beldelerdeki adaylarımız netleşecek. Afyonkarahisar halkı hizmetin en iyisine layıktır. AK Partimizin adaylıklarla ilgili en yüksek karar mercii İl Yönetim kuruludur. Biz gerekli çalışmalarımızı yapacağız ve komisyonlarımızı kuracağız. İl Yürütme ve İl Başkan yardımcılarımızla nihai listeyi hazırlayıp adaylarımızı netleştireceğiz. İlçelerde de ilçe yönetimleri ilçe başkan yardımcılarından oluşan beşer kişilik komisyonlarla ilçe Belediye Meclis üyeleri ile ilgili çalışmaları tamamlayıp bize gönderecekler” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

“Gayretimiz vatandaşımızın sosyal hayatını kolaylaştırabilmesidir”

 

Sezen’in ardından söz alan belediye başkan adayı Mehmet Zeybek ise “Malum olduğu üzere Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından belediye başkan adaylığı şahsımıza tebliğ edildiği günden bugüne kadar tek başıma nokta ziyaretlerine devam ediyorum. Birçok arkadaşımız da saha da neler yaptığımızı yakinen biliyorlar. Hatta bir kardeşimiz demişti ki; ‘Fatih Çetinkaya ve Mahmut Koçak’ı arazide görüyoruz ancak sen ne zaman arazide göreceğiz.’ Beni ararsanız sanayideyim. Beni ararsınız organize sanayideyim. Beni ararsınız Çavuşbaş’tayım, pazardayım. İşimiz gereği 1967'den itibaren Afyon'un içerisindeyim. Her tarafı karış karış gezen ve bilen bir insanım. Problemleri biliyoruz ve halkımızla iç içeyiz. Zaten belediyeyi ortak akılla yöneteceğiz. Halkımızın talepleri ve istekleri doğrultusunda çözüm üreteceğiz. İnşallah 31 Mart'ta da halkımız yine istikrardan yana oy kullanacaktır. Merkezi hükümetten yana oy kullanacaktır. Bizim bundan şüphemiz yok. Çünkü bugüne kadar Afyonkarahisar her zaman hükümetimizin yanında yer aldı. Ben bugüne kadar hiçbir zaman yalan konuşmadım. Ayağı yere basmayan proje açıklamadım. Gayretimiz vatandaşımızın sosyal hayatını kolaylaştırabilmesidir. İnşallah yakın zaman içerisinde projelerimizi açıklayacağız” dedi.