-Afyon Postası'nın Özel Haberi. 

Afyon- İzmir Karayolu 15’nci kilometrede hizmet veren İstiklal Dinlenme Tesisleri, 15 yıldır müşterilerine haşhaştan yapılan tatlıyı sunuyor. 3 yıl önce patenti alınan tatlının kolestrol düşürücü yanı olduğu ortaya çıktı. 

İÇİNDE SADECE HAŞHAŞ YAĞI VAR

İşletme Sorumlusu Remziye Şebnem Çakmak, tatlının içinde sadece haşhaş yağı olduğunu söyleyerek, şunları ifade etti: “Afyon’un haşhaşı meşhur. Bizde böyle bir tatlı yapalım dedik. Bu bizim kendi imalatımız. Tamamen haşhaşla yapılmış bir tatlı. İçerisinde haşhaş yağı dışında hiç bir şey yok. Patentine başvurduk. İncelemelerde kolestrol düşürdüğü ortaya çıktı. İçindeki haşhaş yağından dolayı. Bu şekilde değişik bir tatlımız.”

“MEYVELİ HAŞHAŞ TATLISI DENİYORUZ”

Çakmak, şu anda haşhaş tatlısının meyvelisini denediklerini ifade ederek, “Şu anda meyvesini deniyoruz. Muz ve portakal kullandık. Deniyoruz şu anda. Uzun ömürlü olması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Genelde kaymakla servis ediyoruz. Ama tercih etmeyenler için sade olarak da sunuyoruz. Tabi Afyon’a gelmişken kaymak yemeden de olmaz.” Dedi

HAFTALIK 10 TEPSİ ALAN MÜŞTERİMİZ VAR

Tatlıya ilginin yoğun olduğuna dikkat çeken Çakmak, “Buraya çok Türkiye’nin her şehrinden insan geliyor. Çok iyi yorumlar alıyoruz. Bir müşterimiz var mesela. Haftada 10 tepsi istanbul’a alıyor bunu. Tepsilerle beraber götürüyor. Daha sonra tepsileri tekrar geri getiriyor. Daha sonra telefon eder 10 tepsi daha sipariş verir. Şehir dışına bu ürün çok fazla gidiyor.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim