Geçtimiz hafta Şemsettin Karahisari Ortaokulu bahçesinde 9 çocuğun karda oynadıktan sonra vücudunda yanıklar meydana gelmişti. 9 çocuktan bir tanesi olan Berat Sardoğan'a, tedavi gördüğü AFSÜ’de doku naklinin başarı ile gerçekleştiği öğrenildi.

'DERİNİN UYUM SAĞLAYIP, SAĞLAMAYACAĞI ENDİŞESİ YAŞIYORUZ'

Berat Sardoğan'ın annesi Medine Sardoğan, ailecek zor günler yaşadığını söyledi.

Sardoğan, şunları söyledi:

“Benim oğlum, karda oynarken okulun bahçesinde bulunan su birikintisinin içerisine düşmüş. Düşmesinden sonra vcudunda lekeler oluştu. O lekeler gerçekten çok kötüydü. Çocuğumun ağrıları bir hayli fazlaydı.  Doktorlar oğlumun ayak kısmından alınacak dokuyla ameliyat edilmesine karar verdi. Pazartesi günü ameliyatımız gerçekleşti. Doktorlar, ameliyatın başarılı geçtiğini bize aktardı. Şu anda oğlumun vücudu baştan sona sarılmış vaziyette.”

TEST YAPILACAK

Doktorlar bize yanık olan bölgedeki ölü deriden örnek alındığını bu alınan  örneğin patolojik test yapılması için ilgili yerlere gönderildiği söylediler. Olaya neyin ya da kimlerin sebep olduğu da hala netlik kazanmadı. Bir tarafta çocuğumuzun yaşadığı durum var. Diğer yandan  nakil yapılan derinin uyum sağlayıp sağlamayacağı endişesini yaşıyoruz. Bütün bunları bir kenara bırakıyoruz bir taraftan da olayın aydınlığa kavuşması için yetkililerden gelecek açıklamayı merak ediyoruz.