Şehir merkezinde olduğu gibi ilçelerde de AK Parti pek çok ilçeyi kazanan parti oldu. Başmakçı ilçesinde MHP’nin adayı mevcut başkan Ayhan Gönüllü yüzde 39 oy oranıyla seçimi kazanan isim oldu. Bayat ilçesinde AK Parti’nin adayı Halil İbrahim Bodur yüzde 50 oy alarak halkın yeni başkanı oldu.

BOLVADİN’DE BAĞIMSIZ ADAY KAZANDI

Afyonkarahisar’ın en büyük ilçelerinden olan Bolvadin, çekişmeli bir seçime tanık oldu. Mevcut başkan ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fatih Kayacan yüzde 45 oy alarak seçimi kazanan isim oldu. Çay ilçesinde ise AK Parti’nin adayı Hüseyin Atlı seçimi yüzde 51 oy oranıyla kazandı. Çay, daha önce MHP’nin elindeydi.  Çobanlar ilçesi daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de AK Parti dedi. İlçenin yeni başkanı Ali Altuntaş oldu. Dazkırı ilçesi ise tercihi değiştirmedi. Geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de CHP’nin adayı İsmail Taylan, yüzde 51 oy oranıyla seçimi kazanan isim oldu.

MİLLET İTTİFAKI DİNAR’DA ÇÖKTÜ

Afyonkarahisar’ın en büyük ilçelerinden olan ve 10 yıldır İYİ Partili Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından yönetilen Dinar’da Millet İttifakı kaybetti. Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti Belediye Başkan Adayı Nihat Sarı ilçede oyların yüzde 51’ini alarak seçimi kazandı. MHP’nin elinde bulunan Emirdağ  ilçesinde ise halk AK Parti’den yana tercihini kullandı. AK Parti Belediye Başkan adayı Serkan Koyuncu oyların yüzde 40’ını alarak seçimi kazanan isim oldu. Evciler ilçesin de AK Parti’nin adayı Ali Dede Savaş oyların yüzde 57’sini alarak seçimi kazanırken Hocalar’da halk AK Parti dedi. AK Parti’nin adayı Ali Arslan oyların yüzde 53’ünü alarak seçimi kazandı.

CHP’NİN KALELELERİ DÜŞTÜ

CHP’nin kalesi olarak bilinen, uzun yıllar CHP tarafından yönetilen Evciler ve Sultandağı ilçelerinde halk AK Parti’den yana tercih yaptı. Evciler’de AK Parti’nin adayı Ali Dede Savaş seçimleri yüzde 57 gibi farklı bir sonuçla kazandı. Her seçimde CHP’den yana tercih kullanan Sultandağı halkı ise ilk kez Ak Parti’den yana tercih kullandı. AK Parti’nin adayı Mehmet Aldırmaz oyların yüzde 44’ünü alarak seçimi kazanan isim oldu. Sultandağı tarihinde ilk kez AK Parti ile yönetilecek.

BU İLÇELER EL DEĞİŞTİRDİ

MHP’li Belediye Başkanı Şaban Çabuk tarafından yönetilen İhsaniye’de halk CHP’den yana tercihini kullandı. CHP’nin adayı Tunay Türkmen oyların yüzde 40’ını alarak seçimi kazandı. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın memleketi olan İscehisar İlçesi’nde ise DP’li aday Ahmet Şahin oyların yüzde 34’ünü alarak seçimi kazandı.  Kızılören ilçesinde ise halk daha önce olduğu gibi MHP’li Ali Erol’u yüzde 54 ile yeniden yetki verdi.

AK PARTİ BU İLÇELERDE GÜÇLENDİ

Afyonkarahisar’ın en büyük ilçesi olan, termal tesisleriyle ünlü Sandıklı’da AK Parti’nin adayı Mustafa Çöl, halkın yüzde 55’inin oyunu alarak yeniden yetkilendirildi. Sinanpaşa’da AK Parti’nin adayı Erdal Karaman yüzd 49 ile, Şuhut’ta ise AK Parti’nin adayı Recep Bozkurt yüzde 45 ile seçimi kazanan isim oldu.