Afyon Postası’ndan Sılanur Kara’ya özel açıklamalar yapan Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, özetle şunları söyledi:

DEREÇİNE VE BATI CEPHESİ KARARGAHI…

100. yıl ile ilgili bir tanımlama yapmak gerekiyor. 26 Ağustos Büyük Taarruz’un 100. Yılı. Ama 24 Ağustos Batı Cephesi Karargahından hareket emrinin verilişinin 100. Yılı. 9 Eylül yani ülkemizin kurtuluşunun da 100. Yılı. Biz bunların tamamını içine alan bir proje yapmak istedik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hem Batı Cephesi Karargahından hareket emrinin verilişinin, hem Büyük Taarruz’un hemde İzmir’in kurtuluşunu içine alan bir projeye dahil olduk.

İLBER ORTAYLI VE HALUK LEVENT GELİYOR

İzmir Büyükşehir marifetiyle bu yıl 24 Ağustos’ta bir konferans gerçekleşecek. Çok büyük bir aksilik olmazsa İlber Ortaylı ve Emre Kongar hocalar söyleşi yapacak. Daha sonra Haluk Levent konseri gerçekleşecek.

57. TÜMEN DEREÇİNE’DE 9 AY KONAKLAMIŞ…

Bizim buradaki muradımız şu. Büyük Taarruz bizim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Bu taarruzun gerçekleşmesini sağlayan birliklerin konuşlandığı hazırlık yaptığı bizim bulunduğumuz Sultandağı Dereçine ve Yeşilçiftlik… Mesela 57. Tümen Dereçine’de 9 ay hazırlık yapmış. Dereçine insanı bu tümeni bağrına basmış. Büyük taarruza doğru askerlerimizi uğurlamışlar. Biz bunu da canlandırmak istiyoruz. Şuhut’ta yıllardır yapılan güzel bir etkinlik var. Kocatepe’ye yürüyüş etkinliği. Onun önünden bir gün önce biz burada 7 kilometrelik bir yürüyüş planladık. Dereçine’den başlıyoruz. Yeşilçiftlik’te bunu tamamlıyoruz. Kırca ve Sultandağı’ndan geçiyoruz bu arada halkın katılımın sağlanmasını bekliyoruz. Büyük Taarruz sadece devletin ya da belli başlı kurumların değil topyekün bir milletin kutlaması gereken bir gün. Bizde Dereçine Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar gelecek nesillere aktarmamız lazım. Çabamız bu. İnşallah başarılı oluruz.