Afyonkarahisar Madeni Sanaatkarlar Odası’nda seçim heyecanı yaşanıyor. Genel kurulda konuşan başkan adaylarından Hakan Mustafa Yılmazaslan ve Hakan Dilek’in yarıştığı genel kurulda her iki başkan adayıda sırayla kürsüye gelerek başkan seçilmeleri durumunda neler yapacaklarını anlattılar. 

Hakan Dilek’in genel kurulda yaptığı konuşma özetle şöyle:

40YILLIK SANAYİ GEÇMİŞİMİZ VAR

Yaklaşık 80 yıllık sanayi geçmişimiz vardır. Baba ve Amca mesleği olan oto elektrik mesleğini yapmaktayım. Kendimin de babamın yanında büyümesi hasebiyle 40 yıllık sanayide geçmişim vardır. Halen şu anda Modern Sanayi Sitesininde kooperatif başkanlığını yapmaktayım.

İKİNCİ SANAYİYE OFİS AÇMAK İSTİYORUZ

Bir dönem öncesi kendimizin söz verdiği İkinci Sanayi Sitesinde bir yer açacağız. Bizim şu anda ilk projemizin hedefi; Birinci sanayimizde bulunan şubemize ek olaraktan demirciler esnafının bulunduğu yerin yakınlarına bir tane ofis bir tane de ikinci sanayiye yer açmak istiyoruz. 

AFYON İHTİSAS KOLEJİNİ KURACAĞIZ

Modern sanayi sitemizde bir okul kuracağız. Afyonkarahisar’a İhtisas Koleji adı altında savunma sanayi ile ilgili bir okul yapmak istiyoruz. 

SEMİNERLER VE FUARLAR YAPACAĞIZ

Seminerlerden bahsettik. Dönemimizde Zafer Kalkınma Ajansı’ndan finansal kaynaklarla ilgili yenilenebilir teknoloji ile ilgili güzel projeler yaptık. Bunlarla beraber de seminer ve fuarlarımızı yerine getireceğiz. Esnaf ürün tanıtım günleriyle beraber fuar etkinliklerimiz olacak. 

ESNAF GECELERİ DÜZENLEYECEĞİZ

Bizim bir sloganımız var; ‘Küçük esnaf devletin ve milletin temelidir’ diyoruz. Yaklaşık 15 yıllık dönemimizde esnaf geceleri düzenlemiştik bunu daha etkin hale getirmeyi planlıyoruz. Esnafımızın dışarıdan alabileceği ürünler nedir bunları da dile getirip beraber hareket etmek istiyoruz. Turizm ve konaklama konusunda esnafımıza olanaklar sağlayıp güzel işler yapmayı planlıyoruz. 

3 YILDIZLI BİR OTEL YAPACAĞIZ

Ayrıca Modern Sanayi Sitemize de 25 odalı 3 yıldızlı bir tane otel yapmayı planlıyoruz. Lokal ve restorantlarıyla birlikte güzel bir alan inşa etmeyi planlıyoruz. 

FİRMA TANITIM REHBERİ YAPACAĞIZ

Madeni Sanaatkarlar Odamıza bir adet veri tabanı kuvvetli bir firma tanıtım rehberi yapacağız. Zafer Kalkınma Ajansı ve TKDK’dan destekler almayı düşünüyoruz.