-Afyon Postası’nın Özel Haberi. 

UNESCO tescilli Afyon ve Gaziantep Mutfağı, Afyonkarahisar’da kesişti. Artık Antep mutfağını Afyonkarahisar’da bulmak mümkün. Beyran, İçli köfte, Patlıcan kebabı, Ali nazik gibi Antep mutfağına ait pek çok lezzet artık Afyonkarahisar’da Bedesten Çarşısı’nın karşı aralığında bulunan “Konak Aşiyan” adlı işletmede yer alıyor. İrfan Naç ve Mehmet Yıldırım ortaklığında Afyonkarahisar’a kazandırılan işletmede, Gaziantep’den gelen 5 usta lezzetleri hazırlıyor. 

KEBAP VE TATLI ÇEŞİTLERİ VAR

Afyon Postası’na konuşan işletme ortaklarından İrfan Naç, 30’dan fazla kebap çeşitleri ile Afyon halkının hizmetlerinde olduklarını söyledi: “Burada Antep’in kebaplarını ve çorbalarını bulabileceksiniz. Antep’te Beyran’a çorba demek bir hakarettir ama Antep’e özgü bir lezzettir. Bu lezzetide burada bulabileceksiniz. Tatlılarımız kendi imalatımızdır. Günlük ve tazedir. 30’dan fazla kebap çeşidimiz, tava yemeklerimiz burada mevcut. Ayın belirli günlerinde Antep’in yöresel lezzetlerini yani kuru dolmasından, içli köftesine kadar pek çok lezzetide burada bulabileceksiniz.”

SIRA GECELERİ OLACAK

Naç, ayın belirli günlerinde sıra geceleride düzenleyeceklerini ifade ederek, şöyle konuştu: “Ayın bir günü burada bir köşe oluşturacağız. Burada çiğ köfte yoğrulacak ve sıra gecesi düzenleyeceğiz. Bunlar bizim projelerimiz. Biz buraya Antep’i tanıtmaya geldik. Ben aslen İstanbullu’yum. Ortağım Antepli. Antep’te yaşıyorum ben.”

VALİ YARDIMCISI NURULLAH KAYA DOSTUMUZ

Afyonkarahisar’a neden böyle bir yatırım yaptıklarını anlatan Naç, “Vali Yardımcımız Nurullah Kaya benim 15 yıldır tanıdığım bir dostum. Abi kardeş gibiyiz. Bu yüzden Afyon’a bir çok sık gelip gittik. Hizmet sektöründe biz bir yatırım düşünüyorduk. 4-5 aydır mekan olarak araştırma yaptık. Sonunda burayı hizmete geçirdik ” dedi

TAVA YEMEKLERİ BULMAK MÜMKÜN

Naç, tava yemeklerinin de burada olacağını kaydederek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sabah 7’de açıyoruz. Normal şartlarda gece 11- 11.30’a kadar açık. Sabah 7.30’dan sonra gelen herkes burada yemek bulabilir. Antep’te tava dediğimiz tepsi dediğimiz lezzetlerimiz var. Mesela patlıcan kebabımızı tavada yapıyoruz. Kilis tavamız var o yöreye özel. Bu hizmetide sunuyoruz. 

Katmerimizi yapıyoruz. Lahmacundada çok iddialıyız. Herkesi bekleriz.”

AFYON POSTASI'NI TELEFONUZA İNDİRİN, AFYON'DA OLAN BİTEN HER ŞEYİ ANINDA ÖĞRENİN

-Android işletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın...

-İOS (Apple) İşletim sistemine sahip cihazlara indirmek için tıklayın... 

-İnstagram'da Afyon Postası'nı takip edin...