“Herkes engelli adayıdır”

Herkesin bir engelli adayı olduğunu belirten Evcin, “Engelli vatandaşlarımızla empati kurarak günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara kendi sorunumuz gibi yaklaştığımızda, engellilerimizin önlerine çekilen en büyük setin de ortadan kalkmış olacağı düşüncesindeyiz. Bakanlığımız bünyesinde Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü oluşturularak engellilik alanında da her ilimizde olduğu gibi Afyonkarahisar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak çalışmalar başlamıştır. Müdürlüğümüz tarafından ağır engelli ve tam bağımlı olarak tanımlanan 4266 engelliye ulaşılarak bunların her bir bakıcısına her ay 1.385 TL olmak üzere toplamda 5.908.410 TL ödeme yapılmaktadır” diye konuştu.

Engellilerimizin yatılı bakım ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelikte ilimizde halen 3adet Özel Bakım Merkezinde toplam 370 kapasite olarak engellilerimize yatılı bakım hizmeti verilmektedir” diye konuştu.

“Engellilere fırsat tanınmalı”

Engellilerimize fırsat tanınmasının önemine değinen Evcin, “Engelli vatandaşlarımız önlerindeki engeller kaldırıldıkça, kendilerine inanılıp fırsat verildikçe azimle, gayretle ve inançla çalışarak spordan sanata, edebiyattan iş hayatına kadar hayatın tüm alanlarında büyük başarılara imza atarak toplumumuzun ayrılmaz ve güçlü bir parçası olduklarını kanıtlamaktadırlar. İl Müdürlüğü olarak 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlar ve engellilerimizin kendileri için engellerin kaldırıldığı bir dünyada sağlıklı ve mutlu olarak yaşamalarını dilerim” şeklinde değerlendirmede bulundu.