Afyon Postası'nın Özel Haberi. 

Demirli Köyü Muhtarı Kadir Şahin tarafından bulunan pelikana ilk müdahale muhtarın veteriner hekim olan oğlu Hüseyin Şahin tarafından yapıldı. Demirli Köyü’nde Şahin ailesinin işlettiği Kybele Butik Otel’e getirilen pelikanın göğüs bölgesinde yarası olduğu tespit edildi. Veteriner Hekim Hüseyin Şahin, bu yaranın ateşli silah yaralaması olabileceğini söyledi. 
UÇAMAYACAK DURUMDAYDI
Şahin, hayvanın uçamayacak durumda olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: “Pelikan, Afyonkarahisar’ın Döğer beldesinde bulunan Emre Gölü yakınlarında bulundu. Hayvan ilk bulunduğu anda uçabilecek durumda değildi. Sadece yürüyebiliyordu. Muhtemelen açtı. Demirli Köyü Muhtarı olan babam Kadir Şahin buldu pelikanı. Pelikan uçamayacak durumda olduğu için babam alıp buraya getirdi.” 
HAYVAN HASTANESİNE GÖTÜRÜLDÜ
Şahin, pelikana ilk müdahaleyi yaparak yetkililere durumu bildirdiğini söyleyerek: “Pelikanı aldık getirdik. İlk müdahalesini yaptık. Göğüs bölgesinde bir yara var. Muhtemelen ateşli silah yaralaması olduğunu düşünüyorum. Onun bakımını ve temizliğini yaptık. Daha sonra yetkililere durumu bildirdik. Hayvanı biraz besledik. Orman Bölge Müdürlüğü’nün veteriner hekimi teslim aldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne götürüldü.” dedi