CHP Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Mert Ahmet Köksal, Emirdağ’daki siyanürle altın arama faaliyetlerinin Afyonkarahisar İdare Mahkemesi tarafından alınan kararla durduruluğunu açıkladı. Konuyla ilgili Afyon Postası’na özel açıklamalarda bulunan Köksal, şunları söyledi: 

24 AVUKAT ARKADAŞIMIZ BİRLEŞTİ

Şu anda mahkeme karar verdi. Arama çalışması durduruldu. Avukat arkadaşlar kararı Afyon Alay Komutanlığı’na valiliği ve şirkete bildirmiş. Şimdi jandarma yaylaya çıkıyor. Çalışmaları durdurmak için. 24 avukat arkadaşımız vardı. Avukat arkadaşlarımız gerekli mücadeleyi verdi. 7 gün içinde şirketin itiraz etmesi gerekiyor. Bu süreçte Emirdağ’da CHP, İYİ Parti ilçe ve il başkanlıkları siyasi olarak çok destek verdi. Bunlar itiraz ettiği zaman idari mahkeme hemen karar vermez. Bir kaç yılı alır. Halk mücadele verdi. Halkın önüne geçemezler diye düşünüyorum. İdari mahkeme bu kararı onar diye düşünüyorum.

EMİRDAĞ GELECEĞİNİ KAZANDI

Emirdağ bu rada geleceğini kazandı. Burada büyük bir doğa tahripi olacaktı. Burası tarım ve hayvancılıkla geçinen bir yer. Burada yetişen 400 bin küçükbaş hayvan İstanbul başta olmak üzere pek çok yere gönderiliyor. Burası tahrip edilseydi bu hayvancılık yapılamazdı. Bizim ciddi bir ekonomik kaynak.Siyanür havuzundaki en ufak bir sızma bizim sulama kaynaklarımıza gidecekti. Biz içme suyumuzu ve tarımsal sulamamızı  bu yayladaki yeraltı sularından temin ediyoruz. Herhangi olumsuz bir durumda Emirdağ büyük zarar görecekti.