Afyonkarahisar’da Fotoğraf Sanatçısı olan bu alanda işletme sahibi olan Çağrı Selek, düğün sezonu öncesinde evlenecek olan çiftlere altın niteliğinde tavsiyelerde bulundu. Selek, düğün günü dış çekim yapmadığını söyleyerek, “Düğün günü fotoğraf çektirilmez. Neden çektirilmez? Çünkü anne ve babayı geçtik. Amca, dayı, teyze herkes bir panik halinde. Gelin damat anne ve babasını “aramayın” diyerek ikna etse öbürlerini ikna edemez. Amca, dayı, teyze, hala hepsi yan yana olsa bile sırayla hepsi gelin ve damadı arar. Bu arama gelin ve damadı panikletiyor. Onlar panikleyince biz panikliyoruz. Düğünlerde zaten damatlar kasılıyor. Onlar kasılmasın diye biz zaten maymun oluyoruz.”
“YAZ GÜNÜ FOTOĞRAF 5’TEN SONRA ÇEKİLİR”
Fotoğrafın en güzel olduğu saatlerin yaz günü 5’ten sonra olduğuna dikkat çeken Selek, “O yüzden fotoğraflar öğleden sonra, ışığın daha eğik açıda, daha yumuşak geldiği esnada çekilmesi gerekiyor. Yaz aylarında 5’den sonrasını tavsiye ediyor. Düğün günü 5’te bütün çekimi bitirmek zorunda kalıyoruz. Bir fotoğrafçı olarak o fotoğrafları teslim etmek benim içime sinmedi. Bu yüzden bu sene düğün günü dış çekim işi almama kararı aldım.” şeklinde konuştu. 
“FOTOĞRAFTA BİR NEVİ TİYATRO”
Düğünden sonra yada öncesinde çekilen fotoğrafın bir nevi tiyatro olduğuna dikkat çeken Selek, “Gelin damat dış çekimlerini düğünden önce yada düğünden sonra çekilmesini tavsiye ediyoruz. Biz de bu anlayışla çalışıyoruz. Düğünden sonra aynı hissiyat olur mu derseniz, bu durum kişilere göre değişiyor. İşin özü aslında fotoğrafta bir nevi tiyatro. O karelerin tamamı tiyatro. Sen o rolü oynayamazsan düğünden önce yapmak daha güzel olur. Çünkü o hissiyatı yaşayabilesin. Fakat burada şöyle bir dezavantaj var. Ben normal bir yerde fotoğraf çekmiyorum. Doğaya gidiyoruz. Gelinlik yırtılır, sökülür al başına belayı.” şeklinde konuştu.  
“FRİG VADİSİ VE EBER GÖLÜ FOTOĞRAF İÇİN İDEAL”
Afyonkarahisar’da dış çekim için tavsiyelerde de bulunan Selek, “Afyonkarahisar’da dış çekim yapılabilecek pek çok alan var. Birincisi Eber Gölü. Gündemde olan bir yer. Fotoğraf için bile olsa kurumasını istemiyoruz. Frig Vadisi var. Oradaki peri bacaları güzel alanlar. Eskişehir tarafında giderken orman içerisinde göller var. Eber Gölü ve Frig Vadisi rotasını tavsiye edebilirim.” İfadelerini kullandı. 
“FOTOĞRAF VE VİDEO DIŞINDA GERİYE BİR ŞEY KALMIYOR”
Fotoğraf ve video dışında düğünden geriye hiçbir şeyin kalmadığını ifade eden Selek, bu alanın çok önemli bir alan olduğunu söyledi. Selek, şöyle konuştu: “Düğün için bir salon tutuyorsun. Yemek veriyorsun yada vermiyorsun. Bir masraf yapıyorsun. Oynuyorsun, takı takılıyor ve düğün bitiyor. Geriye ne kalıyor? Düğünde çekilen fotoğraf, video ve dış çekimde çekilen fotoğrafların dışında hiçbir şey kalmıyor. O yüzden bu alan en önemli alan.”
“ORTALAMA 2 BİN LİRA GÖZDEN ÇIKARIN”
Dış çekim hizmeti alacan çiftlerin mutlaka sözleşme yapan bir kişi ile çalışmalarını tavsiye eden Selek, fotoğraf için ortalama 2 bin liralık bütçe ayırmaları gerektiğini söyledi. Selek, şöyle konuştu: “İyi albüm yapan firmalarla çalışmak gerekiyor. İnsanlar sosyal medyada gördüğü her fotoğrafçıya riayet etmesin. Yeri, yurdu olan işletmesi olan insanlara riayet etsinler. Kesinlikle sözleşme usulü çalışsınlar. 500 lira veriyorsa da para, 5 bin lira veriyorsa da para. Parasının karşılığını alsın. Ben kendi sözleşmemde kişilerden izinsiz her hangi bir mecrada kullanmayacağıma dair söz veriyorum. Ben şahsi olarak dış çekimlerde bizden kaynaklı bir problem varsa, çekimlerini baştan aşağı yenileme garantisi veriyorum. Ortalama Afyonkarahisar’da düğün fotoğrafları için 2 bin lira ayrılması gerekiyor.”